-
Dolandırıcılık
Merhaba. Ben bir şirkette satış temsilcisi olarak çalışmaktayım. Bundan 4 ay önce bir müşteriye bir miktar mal verdik. karşılığını müşteri senedi ve kendi senedi olarak tahsil ettik. Sonrasında tekrar mal istedi ve bize bir çek getirdi. çeki bankaya sorduk. Eski bir firma olduğunu ve çek ödemelerinde sorun olmadığını söyledi. Bizde buna mütakiben bir miktar daha mal verdik. Şimdi ise ne çekler, ne de senetler ödenmedi bu arada müşteride bulunduğu dükkanı kapatıp kaçmış. Evrakların hepsi karşılıksız çıktı. Bizde biraz daha derine inerek bu insanları araştırdık. şebeke olduklarını ve bu şekilde bir kaç firma dolandırdıklarını öğrendik. Şimdi Ben Bu insanlara Dolandırıcılık Davası açmak istiyorum. Bu mümkünmüdür ?
-
Cevap: Dolandırıcılık.
Malesef karşılığında senet verilmişse yasalar bunu dolandırıcılık saymıyor hay böyle yasanın ta içine diyebilirsiniz ben de öyle diyorum ama durum budur.
-
Hocam merhaba. Su detayi unutmusum. Bize sirketi adina verdigi senetlerin karsiliginda fatura falan kesmemis bu arkadas ayrica senet sahibinin biri ben bu senedi hatira binayen verdim kendileri odeyecek ben odeyemem diyor. Ayrica ceklerden birininde sahte oldugu anlasildi. Bugun. Bunlari kullanabilirmiyiz ?
-
Sahte çek nedeni ile dolandırıcılıktan şikayet etmek mümkün. Fatura kesilmemesi maliyeyi ilgilendiriyor hatır çeki diye bir şey de yok kimin imzası varsa bedelini ödemekle yükümlüdür.
-
Hocam merhaba Peki senetlerin uzerindeki adresler yalan sa bunu kullanabilirmiyiz ?
-