-
Miras paylaşımı
İyi günler meslektaşlarım sizlere bir sorum olacaktı cevaplarsanız çok sevinirim.Arkadaşımın babasının 2 tane teyzesi var ve bunlar 4 kardeşler(3 kız 1 erkek) ancak bu 2 teyzesi hiç evlenmemiş çocukları yok fakat bu erkek kardeşleri evlenmiş ve bu erkek kardeşlerinin eşi ve oğlu sağ kendisi vefat etmiş diğer kız kardeşleride evlenmiş bununda çocukları var ve kendisi hayatta benim sorum bu miras paylaşımı nasıl yapılır?kim ne kadar miras payı alır?şimdiden teşekkürler.
-
Cevap: Miras paylaşımı
Vefat eden geride bir çocuk ve eş bırakmışsa eş 3/4 çocuk 1/4 alır. Eş ve çocuk varken kardeşler mirastan pay alamaz.
-
Cevap: Miras paylaşımı
Merhaba,
Sorunumu dile getirmeden evvel kendimi tanıtmak istiyorum. 21 yaşındayım, iki kardeşiz evli bir ablam var fakat kimlikteki annemiz kan bağımız olmayan birisi üzerine kayıtlı yani babam resmi nikah olarak öz annem ile değil başka bir bayan ile evli fakat babam, öz annem ile yaşıyor bende dahil. Şimdi sorunum şu şekilde; babamın hayatında başka bir bayan var ve bu bayan yüzünden de beni mirasından alıkoymak istiyor. Açıkca flört ettiği kişiye yedirmek istiyor herşeyini, ben bunun için ne yapabilirim mirasına satılamaz kararı vs gibi bir durum söz konusu olamaz mı?