Kooperatif denetleme kurulunda görevi ihmalden 10 yıldır Ağır cezada davası süren birinin durumu
1O Sene önce kooperatif denetleme kurulunda iken kooperatifte üsülsüzlük tespit edip ihbarda bulundum.Kooperatif üyeleri dava açtılar avukat davayı açarken hem yönetim hem denetim kuruluna davayı açmış ve ağır cezada .Olay üstünden 10 yıl geçti dava hala sürüyor.Dava aleyhime sonuçlanacak olursa üzerimde bulunan eşimle çalışarak aldığımız 2 evimizin durumu ne olur ?Ben o evleri 2 oğlum var onlara miras olarak bırakmak istiyordum.Bu durumda ne yapmam gerekir?
not:Olayı kayınbabamın ağzından yazdım karışıklık olmasın.
Cevap: Kooperatif denetleme kurulunda görevi ihmalden 10 yıldır Ağır cezada davası süren birinin durumu
Kooperatif başkanını ve yönetim kurulunun üsülsüzlüklerini farkedince onlara kendilerini ihbar edeceğimi söylemek için buraya gittim orda başkan tarafından darp edildim.İhbarı gercekleştirdim.Dava açıldı ama açılırken denetim kurulunda bana da açmışlar oysa ben zaten ihbarda bulunmuştum.Zarara uğrayan kooperatif üyelerinin avukatına bu duurmu sorduğumda yanlışlık olduğunu söyledi ama ismimi de davadan çekemediler.Aradan 10 yıl geçti.Zamana aşımı için bir 10 yıl daha var .Ben de eşimde emekliyiz o dönemde çalışarak emekli ikramiyelerimizide katarak ev sahibi olduk.Zerre kadar haram yemedim ama bu duruma nasıl geldi olay anlamışda değilim.Evim zaten usta yapımı iki katlı sanayi mahallesinde bir yerde birinde kendim oturuyorum birinde oğlum ve gelinim.Onlar zaten kıtkanaat geciniyorlar ben yardım ediyorum .Evlerin durumu ne olur acaba?Ne yapmalıyım?