İcra Takibi başlamamış evi gelininin üstüne geçiren kişi evi hacizden kurtarmış olur mu?
Zamanında kayınbabam kooperatif denetim kurulunda yer almış yolsuzlukları görünce ihbar ederek çıkmış.Ama üyeler davayı açarken tüm üyeleride katmışlar dava daha sonuçlanmadı 15 yıldır.Ama babam korkuyor ağır cezada yargılanmaktan .Burası Türkiye çünkü masumlarda mağdur olabiliyorlar .Szice gelini ceza alır mı bu durumdan zaten sağlığındayken mal paylaşımı yapmak istiyordu.Çünkü diğer oğlu evlerinden birini satıp başka yerde ev istiyor.Ama kendi oturduğu evi ve yazlığını benim üstüme (1. gelin) yapmak istiyor.Ben de açıkcası korkuyorum yasal açıdan sıkıntı olabilir diye.Hem de hiç yoktan yere tapu masrafı çıkacak şu an ödeme durumumuz yok.
Cevap: İcra Takibi başlamamış evi gelininin üstüne geçiren kişi evi hacizden kurtarmış olur mu?
Kayın babam haciz gelmeden evini ve yazlığını benim üstüme gecirirse haciz geldiğinde haciz bana da gelir mi?Ve ben bundan ceza alır mıyım?Kayınbabam ölmeden önce 2 evini çocuklarına paylaştırmak istiyor.Eşim de benim üstüme yapmak istiyor.Ne yapmalıyız.