Merhaba, on lisans mezunu oluyoru bu yil. 29 yas doldu. Lisans mezunlari gibi iki yil uzatma hakkimiz oluyor mu acaba?
Tesekkurler.
Printable View
Merhaba, on lisans mezunu oluyoru bu yil. 29 yas doldu. Lisans mezunlari gibi iki yil uzatma hakkimiz oluyor mu acaba?
Tesekkurler.
lisansta olsan 29 da uzatmıyorlar arkadaşım kaçacaksın herkes oyle yapıyor eğer askere gitmek dgs yada açıköğretimden devam ederim 2 yılda kaçarın dersen hakkın var alıp seni zorla askere götüremezler idari para cezası var nekadar bilmiyorum oda hakimin kararına kalmış ama. 36 yaşına gelipte lise mezunu tanıdığım var hayırlısı olsun karar senin
Yanıt için teşekkür ederim. Lisans mezunları için 33 yaşına kadar 2 yıl sevk tehir yapılıyormuş. Bununla ilgili yapabileceğim bir şey yok mu acaba?
2 yıl neye hakkım var anlayamadım onu?
İki yılda lisansı bitirip kısa dönem yaparım. Ama beni zorla nasıl götüremiyorlar onu anlayamadım. Bakaya kaldığımızda buldukları yerde alıp götürmüyorlar mı?
Yasal ölçüde beni buldukları yerde alıp götüremeyecekleri bir durum var mı DGS'de? Ben bu yıl iki yıllık diplomamı aldığımda DGS ile 3. sınıftan devam edersem "yakalandığımda" alıp götürüyorlar mı askere?
lisans mezunları için 35 yaşının aralık aynına kadar tehir hakkı vardır tabiki mezun oldukları tarih itaberiyle..diyelim kaçak olmadan mezun oldun 2 yıl tehir olur..bn 81 liyim haziranda mezun oldum ..şubeye sordum kaçak durumumda yok ekime kadar şubeye gel dediler... mevzuata göre mezuniyet tarihime göre 2 yıl tehir yapılacak nette bu kanın var..lisans mezununa 29 yaş sınırı yok ..29undan sora başka okula kayıt yaptırıp okuyamazsın uzatma için..yükseklisans o hariç...
ön lisansa byle bir durum yok değil mi?
Yok hayır malesef
Arkadaşlar,ben 27 yaşında lisans mezunu oldum..İki yıl tecil hakkımı kullandım 29 yaşına kadar..Daha sonra bir yıl da psikolojik rahatsızlığımdan dolayı 1 yıl sevk geciktirmesi aldım..O dönemde yüksek lisans kazandım ve kayıt yaptırdım.Şu an hala kayıtlı yüksek lisans öğrencisiyim.Askerlik şubesinde pek net cevaplar alamadım durumumdan dolayı..Acaba benim durumum nedir?tecil hakkım var mıdır?Şu an bakaya durumundayım,lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevaplasın..