Duruşmaya İkitarafın da Katılmaması Davayı Düşürür mü?
Merhaba, 19 Eylülde 4. duruşmama çıkacağım. Zihinsel Rahatsızlıkları gizlemesi sebebiyle eşime butlan davası açmştım. 2. duruşmadan önce taraf uvukatlarca boşanma istiyoruz özlü protokol imzalanıp dosyaya konulmasına rağmen hakim, adli tıp'a sevketti. Adli tıp 2 kez (üç ayda bir) muayene edip tekrar muayene etmeye lüzüm gördük. Tekrar randevu alıp gelsin. Şeklinde karar verdi.
İki farklı hukukçuya danıştım.
Birinci avukat; Önümüzdeki celseye iki tarafında girmemesiyle davanın düşeceğini, daha sonra karşı tarafla anlaşmalı boşanma davası açılmak suretiyle kısa sürede boşanmanın gerçekleşeceğini söyledi.
İkinci avukat ise; "Bu dava düşürülüp yeni anlaşmalı dava açılması halinde eski doyanın hakim tarafından incelendikten sonra tekrar adli tıpa sevk edilmesinden bahsetti. Çünkü bir zihinsel problem söz konusu olduğundan davalının imzaya ehliyeti olup olmadığını bilmek isteyecektir." dedi.
Bu durumda hangi çözüm önerisi daha mantıklı. Yeni dava açılmasında eski dosya incelenir mi?
Duruşmaya ikitarafın da katılmaması davayı düşürür mü?
Cevap: Duruşmaya İkitarafın da Katılmaması Davayı Düşürür Mü?
Ben hukukçu değilim ancak benım esımın actıgı bosanma davasına her ıkımızde katılmadık ve malesef 9ay sonra tekar dava acarak ustunede o dava dosyasını ekleterek benı dahada zor duruma dusurmeyı basardı.Herıkı tarafta davaya katılmaz ıse bellı bır sure sounda dava acılmamıs sayılarak rafa kalkar yıne bellı sure sonunda karsı taraf dava acmak ısterse bunu yenıden kullanabılır.Davacı sızsenız varmı bılmıyorum ama olurya bıde davaya mazeretsız katılmayarak ılımlı affetmıs bagıslamıs falan sayılabılırsınız.Benım fıkrım eger ınandıgınız ve ıstedıgınız seyı yaptıysanız ardında durun.Hukuk ve adalet ısleyıste cok fazla acık daha dogrusu herıkı tarafada olumlu olumsuz cıkıs yolları verebılıyor.Gıdın davaya gırın ne kaybedersınız kı?Bıde gırmeyerek neler kaybedebılecegınızı dusunun?Ben gıdın gırın derım..Eger samımıyet belasına (esıme ayıp olmasın dıye gıtmemıstım)gıtmıceksenızde en azından duzgun bır dılekce ıle hakkınızın saklı tutulması falan gıbı seyler yazarak mahkemeye onceden verın.Hatta o gun bı bahane ıle tek gıdın bu ısın ayıbı yok ıs bu hale gelınce ayıpta vefada kalmıyor.Bol sans gecmıs olsun
Sayın mirmir, yorumunuz için teşekkür ederim. İki tarafında amacı boşanmak. Protokolü yazılı olarak imzalayıp dosyaya koyduk ancak Adli Tıp uazadıkça uzuyır. Ne yapmalıyız?
Sayın eğitimist;
Söylediğim gibi hukukçu değilim ama söylediğinize göre siz zaten önlemlerinizi almış resmi evrak bekleme olayındasınız.Ama ne olursa olsun bence sabırla ve ısrarla takip etmek sürdürmek en doğrusu.Bizzat yaşadım boşanalım diye yalvaran kişi biranda öylesine değişip zarar verebiliyor ki tedbiri bırakmamak en iyisi.
Teşekkürler mirmir, 5 eylülde tatilden gelecek bir avukata daha danışacağım. Bakalım ne diyecek. Bekleme süresi çok yıpratıyor. Adli tıpa nasıl basvurabilirim. Dilekçe felan versem işe yarar mı aceba. Hukukçu arkadaşların yorumlarını merakla bekliyorum.