İş Verenin Verdiği Maaş Yazısı
Herkese merhabalar. Bir iş veren olarak bir şey sormak istiyorum. Kıramayacağım bir arkadaşım sıfır araba alacağını ve kendisine maaş yazısı verip veremeyeceğimi sordu. Bende yazıp verdim (Bu arada arkadaşım başka yerde sigortalı ve gündüzleri bir kaç saat de bizim iş yerimizde, servis işlerimize koşturuyor). Kredi kullandırıldı ve şu anda arabasına biniyor. Geçen gün taşıt kredisinin kullanıldığı şubenin müdürü iş yerimizi arayıp bu arkadaşın bizde çalışıp çalışmadığını soruyor ve işe yeni aldığımız personelde "Ne burada öyle biri çalışıyor ne de öyle bir isim duydum" diyor. Şube müdürü arkadaşı arayıp "Sizin orada çalıştığınızı teyit edemedik ve krediyi geri almak durumundayım" diyor (Sizinde bildiğiniz üzere bankanın krediye istediği anda geri alma hakkı varmış). Daha sonra müdür ile ben konuştum ve arkadaşımın sigorta dökümünü istedi. Şimdi ben onun burada çalıştığını kanıtlayacak bir sigorta dökümü veremeyeceğime göre, yazdığım maaş yazısı yüzünden başım derde girer mi ? İyi günler
Cevap: İş Verenin Verdiği Maaş Yazısı
Verilen kredi geri alınmaz mış.. :) Benim bildiğim kredi ödenip ödenmemesi bankayı ilgilendirir.. Müdür bey aç kalmış, olta atmış sanırsam, ziyaret edin..