Kiracıyıım ve Demirbaş sorunum
Çok araştırdım ama sorunumla ilgili en ufak bir benzerliğe sahip örnek bulamadım..
Benim sorunum şu: Kiracı olduğum eve X marka kombi takıldı 6-7 ay önce. Kombi sorunsuz çalışıyordu. Ben tatile çıktım yaklaşık 1,5 ay önce ve çıkarken mutlaka suyu,elektriği, sigorta şalterlerini kapatıp çıkarım. Aynı şekilde kombinin şalterini de kapattım. (ya da ben öyle düşünüyorum). Ben tatildeyken evin elektirik sayacının değiştirildiği söylendi. (Sadece evin değil binadaki tüm dairelerin). Tatil bitti ve eve döndüm kombinin şalterini kaldırdım ve kombinin çalışmadığını gördüm cihaz hiç bir şekilde açılmadı. Daha sonra yetkili servisi çağırdım. Kombi yeni olduğu için garantisi var diye düşünüyordum. Yetkili servis geldi ve voltaj düşüklüğünden dolayı - belki de bu sayaç değişimden dolayı - kombinin anakartının yandığını ve bunun garanti kapsamına girmediğini servis ücretini ödemem gerektiğini ve anakartı değiştirmeleri gerektiğini söylediler. Ve ben de durumu ev sahibine anlattım. O da evde siz oturuyosunuz sorumluluk size aittir dedi. Ve ben şimdi evden taşınıcam - işim dolayısıyla - sözleşmem gereği kombiyi sağlam teslim etmek zorundayım. Sözleşme şartlarımı yerine getirip evi teslim edicem.. Sorum şu bu kombinin anakart değişimi ve servis ücreti kime aittir?
1) Bana mı?
2) Evsahibine mi?
3) Kombi firmasına mı?
4) Elektrik sayacını değiştirenlere mi?
5) TEK' e mi?
6) Bina yönetimine mi?
çoktan seçmeli bir soru :alala çık çıkabilirsen işin içinden.. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
Cevap: Kiracıyıım ve Demirbaş sorunum
Çok acil lütfen birileri soruna çözüm bulabilir mi? Acaba.. En azından okuyanlar bir yorumda bulunsunlar..
Siz çalışır halde teslim aldığınız kombiyi yine çalışır halde teslim etmek zorundasınız. Voltaj düşüklüğü nedeni ile kombinin arızalanmasına sebep olana tamir ücretini dava açarak rücu etmeniz mümkün.
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.. İyi çalışmalar..
Diğer komşuların kombilerinde herhangi bir arıza oluştu mu, elektrik gidip gelmesinden ,sayaç değişiminden cihaz bozulmaz..
Gelen servis fabrikanın servisi mi yoksa korsan servis mi?
yetkili servis yazmışsınız ama ortalıkta bir sürü yetkisiz yetkili servis var!
1) Karşı komşum kombisini zaten atacakmış eski olduğu için onda aynı sorun değil ama başka bir sorun oluşmuş, atacağı için çok üstünde durmamış atmış :).
2) Servis ana yetkili servis isim vermeyim reklama girer. Garantisini onaylayan servisi çağırdım hem de. voltaj düşüklüğünden anakartın yandığını, servis ücretini ödemem gerektiği ve anakartın değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Servis ücretini ödedim yarın da gelip anakartı takacaklar. Ben bu parayı geriye döndürebilir miyim? Çünkü benle ve benim eşyamla alakalı olmayan bir durum...