Evim yandı ve diğer evimdeki kiracıyı çıkarıp kendim orada oturmam lazım
Temmuz ayının son haftası evimde büyük bir yangın çıktı ve bu yangın dolayısı ile evimin tamamı (%100) yandı. Yaklaşık 10 gün hastahanede kaldım . Ben hastahanede iken eşim kiracımıza evimizin yandığını ve bu sebepten dolayı kiracımızın başka ev bulmasını çünkü bizim o eve taşınacağımızı sözlü olarak bildirmiş. Şuanda iki evimden biri tamamen yandığından oturulamayacak durumda ve diğer evimdeki kiracıda kontratını bahane edip çıkmaya yanaşmıyor. Kiracımın kontratı Kasım ayında bitiyor yaklaşık 3 ay var. Ayrıca kiracım evimde oturmaya başladığından beri heray birşeyleri bahane edip kira ödemiyor, 625 tl olan kira bedelini 9 aylık süre zarfında sadece Nisan ayında bir kez ödedi. Kiracım kirayı bankaya yatırıyor bu yüzden ödenen veya ödenmeyen kiralar banka dökümünde zaten gözükmektedir. Şu anda çok zor durumdayız arkadaş ve komşularımızın evinde idarelik kalıyoruz. Kiracımı en kısa sürede evimden çıkarıp evime taşınmak istiyorum. Bunun için ne tür bir yol izlemem lazım gerektiği konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca belirtmek isterim ki benim kirada ki evim İstanbul'da Avrupa yakasındadır ve bu evde oturan kiracımın da İstanbul Anadolu yakasında kendi evi bulunmaktadır ve bu evinide kiraya vermiştir. Ayrıca yaklaşık iki ay önce evinde hırsızlık olduğunu belirtip yine kirasını ödememiştir ve bu olaydan dolayıda bizi suçlu gösteren ifade verdiğinden ben ve eşim karakolda ifade vermek zorunda kaldık. Ama çok şükür ki olayın olduğu gün ben ve eşim çocuklarımızla birlikte bir aile gezisindeydik. Sizlerde tekrar rica ediyorum yapmam gerekenler konusunda bana yol gösterin lütfen. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.
Cevap: Evim yandı ve diğer evimdeki kiracıyı çıkarıp kendim orada oturmam lazım
Bravo size çok yardımcı oldunuz (?)
Cevap: Evim yandı ve diğer evimdeki kiracıyı çıkarıp kendim orada oturmam lazım
Geçmiş olsun.
cevap yazmak isteyenlerin gözünden kaçmış olabilir...
forumlarda illaki cevap yazılır diye bir kuralda yok...herkesin bir telaşı ,derdi var....
yapmanız gereken avukata verip kiracıyı çıkarmak ve alacakları icra ile tahsil etmek..
başlangıçta elektrik ve suyu kapatmamış olmanız hata olmuş...
hırsızlık olayı ile ilgilide yaptığı şey konusunda ayrıca dava açabilirmisiniz onuda avukata danışın derim,