Cevap: Hacizli arsa aldım
Ayrıntı vermemişsiniz ama haciz sebebi ortadan kalkarsa haciz de kalkar diye düşünüyorum...
Hukukçu birisi daha ayrıntılı cevap verebilir..
Söz konusu kefaleti kabul ettiğiniz borç, borçlu tarafça ödenmiş mi?
Borçlu kişi bankadan kredi çekmiş ödemeyince haciz başlatılmış ama kişinin bankaya olan borcu 1 yıl önce bitti. sadece avukatlık masrafı kaldı. Bu yüzden bankanın avukatı haciz kaldırma yazısını vermiyor.
Bugün icra müdürlüğüne gittim.
haciz tarihi 07/07/2008 olduğu için zaman aşımına uğramış müdürbey kalkar dedi
ama yer benim üstüme değil yer sahibi gelsin dediler.
sormadım ama dilekçe filan gerekirmi izlemem gereken yol nedir. Eğer dilekçe gerekli ise nasıl bir dilekçe yazmam gerek.
Arkadaşlar dün yer sahibi ile tekrar icra müdürlüğüne gittim bu sefer başkası vardı ve haczi avukat kaldıracak dedi.
Avukatlada konuştum benim borcum ödenmedem haczi kaldırmam diyor.
Bu avukat bankanın avukatı Borclu kişi bankaya olan borcunu bitirdi. Ancak avukat masrafını tahsil etmeden bu kişi aynı bankadan tekrar kredi çekti bu nasıl oluyor .Ben bu avukatı kime şikayet edeyim. Ben bu arsayı 2009 ocakta aldım. istersem tekrar haciz koyarım diyor.
Üstünde Birden Fazla Haciz Olan Arsa
İyi Günler
Öncelikle konuyla resmi bir bağımız oluşmadığından dolayı olayla ilgili gelişmeler haciz kararları yakınımdaki kişilerden duyduğum şeyler yani hukuki söylemlerle açıklayıp soramayacağım bir soru. Fakat konu tam manasıyla beni ilgilendiriyor. Akrabamın büyük bir borcu vardı evine işine haciz gelmişti tek kalan bir arsası vardı. Babamda para karşılığında arsayı aldı fakat tapu işlemleri yapılmadı onun yerine o arsaya da haciz konuldu. Şimdi bu olayın üstünden 3 yıl geçti 3 yıl boyunca akrabamız tapu işlemleri için hep sorun çıkardı. Şu anda üstüne 4 farklı kişide haciz kararı verdirtmiş. Ne hikmetse şu anda tapu işlemlerini yapmaya yanaşıyor. İşte sorum bu biz ilk haciz edeniz ve bizden başka dörtkişi daha var. Acaba bu koşullarda tapu işlemleri başarılı olup arsayı kendi üstümüze alabilir miyiz?
Teşekkürler
Saygılar..
Cevap: Üstünde Birden Fazla Haciz Olan Arsa
sonunda haczi kaldırdım dosya takipsizlikten arşive kaldırılmıştı dosyayı çıkardılar dilekçe yazdım haciz kalktı