Haksız yere 10 ay kıdem tenzili aldım
Merhabalar hakkımda idari sorusturma acıldı ve bir tane sorusturmacı atandı bu konu için sorusturmacı yanı muhakkik kınama cezasını uygun gördü ama emniyet teşkilatı tüzüğüne göre 24 ay kıdem tenzili verilid ama önceden işlediğim cezalar olmadığından sicilimin temiz olduğundan 24 ay kıdem tenzili yerine 10 ay kıdem tenzili aldım disiplin kurulu tarafından
Şimdi ben bu bu kıdem tenziline itiraz edicem ama 10 ay kıdem tenzili alıdğım ceza bana tebliğ edildi elimde sadece kararın fotokopisi var aslı yok disiplin kurulu kararının sadece fotokopisi ile itiraz etsem idare mahkemesine aslı olmadığı için kararın bir sorun olurmu baya arkadasa sordum kimisi fotokopi olur diyor kimisi olmaz diyor sizce disiplin kurulunun kararının aslı yok fotokopisini idare mahkemesi kabul edermi bilgisi olan arkadaslar lütfen yardım edin.
Cevap: Haksız yere 10 ay kıdem tenzili aldım
Açtığım davalarda evrakların fotokopisini ek olarak sundum. Şimdiye kadar hiç sorun olmadı. Gerek duyulursa zaten mahkeme aslını her zaman kurumdan isteyebilir.Ayrıca, mahkemeye dilekçe ekleri ile birlikte 2 nüsha olarak veriliyor. 2 asıl belge zaten bulamazsınız.
Bende aslı yok bende mecburen fotokipilerini vericem idare mahkemsine dilekçe ile sunucam .Ben baya bi arkadasa danıstım kımı olur diyor kimi mahkeme senden aslını ister diyor.Haksız yere ceza aldım cezanında baya bir yükseğini aldım.
Yani şimdi fotokipde olur diyosunuz başka bilgisi olan arkadas yokmu ?Bu arada tolga cevap için tesekkurler.
Bilgisi olan arkadaş var mı?
Sayın 3turk; elinizde bulunan belgelerle beraber İdare mahkemesine başvurabilirsiniz.mahkeme zaten ilgili bilgi ve belgeleri idareden isteyecektir.
2577 İYUK
İdari davaların açılması
Madde 33. Dava konusu kararın ve belgelerin asılları veya örnekleri dava dilekçesine eklenir. Dilekçeler ile bunlara ekli evrakın örnekleri karşı taraf sayısından bir fazla olur.
Dosyaların incelenmesi
Madde 20
1. Danıştay ile idare ve vergi mahkemeleri, bakmakta oldukları davalara ait her çeşit incelemeleri kendiliklerinden yaparlar. Mahkemeler belirlenen süre içinde lüzum gördükleri evrakın gönderilmesini ve her türlü bilgilerin verilmesini taraflardan ve ilgili diğer yerlerden isteyebilirler.
sorunuza yanıt verdiğimi düşünüyorum.Kolaylıklar dilerim...