Çalıştığım denizcilik şirketi çalıştığım gemiden beni küçük bir gemiye atadı ve maaşımda 600 TL kadar bir düşme oldu. Verilen bir hak böyle geri alınabilirmi. Bunun için ne yapılabilir. tazminat davvası açabilirmiyim??
Printable View
Çalıştığım denizcilik şirketi çalıştığım gemiden beni küçük bir gemiye atadı ve maaşımda 600 TL kadar bir düşme oldu. Verilen bir hak böyle geri alınabilirmi. Bunun için ne yapılabilir. tazminat davvası açabilirmiyim??
Özel sektörde kişiye verilen maaş o anki çalışma koşullarına ve tarafların anlaşmalarına göre belirlenir.Karşılıklı yapılmış anlaşmalar, vardiyalar, çalışma saatleri ve koşulları değişince maaşda tabiki değişebilir.Örneğin bir kişi zamanında 4.000TL maaş alıyordu diye bundan sonraki bütün çalışma hayatı boyunca 4.000TL maaş alacak ve bu kazanılmış(?) bir haktır demek kulağada pek mantıklı gelmiyor.Şirketinize itiraz etme yoluna gidiniz ve durumdan rahatsızlığınızı belirtin.İş anlaşmanıza aykırı bir durum yoksa sadece önceden aldığınız fazla maaşı ömürboyu kazanılmış bir hak gibi göstererek bir şey elde edileceğini şahsen sanmıyorum.Kolay gelsin.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Bu hadise isteğim dışında ve haksızca olmuş bir olay olduğu için yapabileceğim başvurabileceğim bir mercii olup olmadığını merak ediyorum. Ama dediğiniz gibi özel sektör. istediğini istediği pozisyona yerleştirip maaşınıda düşürebilir heralde. Teşekkürler tekrar..