Yeri burası mı bilmiyorum ama parasızlıktan okuyamadım. Tek hayalim hakim olmaktı. Bende bunu değerlendirmek için bu siteyi uygun gördüm ve araştırıyorum öğrenmek istediklerimi.
1. Türkiye de kaç tane madde var? (Her kanunla birlikte.) Eğer ceza kanunu ve diğer kanunların toplamı bütün maddelerse, bütün kanunların içerisinde kaç tane madde varsa yazar mısınız?
2. Mesela ceza kanununda 1 ila 2 sene aralığında hüküm yazıyor. Hakim bunu 5 sene yapabilir mi? Öyle bir şey söz konusu mu?
3. Bir duruşmada, sanığın suçu sabit görülmüştür. Maddeler de yazan ceza 4 yıl ila 10 yıl arası. 8 yıl kesinleşmiş olarak verdi. Sanığın yüzüne okuduğu zaman, sanığın vereceği sert bir tepki hakimin cezayı arttırması söz konusu mudur? Yani 15 20 yıl gibi. ( Örnek verdim yılı. )
4. Mahkeme de suç nasıl sabitlenir?
5. Denetimli serbestlik nedir?
6. Ağırlaştırılmış ceza nasıl olur? ( Bunda kafam çok karışıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. )
7. Bir suçtan yakalandığınız vakit, karakol ifadesinden sonra ilk önce mahkemeye mi çıkılır, yoksa savcı karşısına mı?
Eğer gerek duyarsam bu konu altında güncellemeye devam edeceğim. Verdiğim sayı üzerinden cevaplarsanız minnettar kalırım. Kafamın karışmaması için. ( Örn; 1. (Cevap) )
Bunlar gerçekten çok karşıma çıkıyor. Hele ki, durduğum semtde ki insanların sürekli suçları mevcut. Onları uyarmak için de lazım olabiliyor.
Teşekkürlerimi sunuyorum, iyi ki varsınız. İyi forumlar diliyorum.