İzindeyim Sanırım 20 Gün Yatak İstirahati Verecekler. Evimdemi Kalıcam , Kışlayamı Dönücem?
Birde Arkadaşımın Kolu Kırıldı? Direk Askeri Acilemi Gitmesi Gerekiyordu? O Sivil Hastaneye Gitti.
Yardımınız İçin Teşekkürler
Printable View
İzindeyim Sanırım 20 Gün Yatak İstirahati Verecekler. Evimdemi Kalıcam , Kışlayamı Dönücem?
Birde Arkadaşımın Kolu Kırıldı? Direk Askeri Acilemi Gitmesi Gerekiyordu? O Sivil Hastaneye Gitti.
Yardımınız İçin Teşekkürler
Tam emin değilim.Bildiğim 21 gün hava değişimine giriyordu.20 gün istirahat halinde birlik komutanının insiyatifinde biliyorum.İster evinde dinlen ister birliğe gel der.
bu konu hakkında kesin bilgisi olan yokmu?
çünkü bende izinde rapor almayı düşünüyorum.
Yatak İstirahati.
Alırsam nerde kalırım o süre içinde. Adı üstünde yatak istirahati. Bulundugun yerde kalmak gerekmiyormu ?
Ben askerken Sinoplu uyanık asker izinde 20 gün istirahat almış birliği aramıştı.Uyanığın babası köyde muhtar mış bir şekilde belki hak ederek belki hak etmeyerek 20 gün rapor almış.Bölüğü arayıp 20 gün izin aldığını istirahatını bölüktemi evde mi geçirmesi gerektiği ile alakalı telefon açmış ve birlik komutanı tarafından bölüğe çağrılarak 20 günü bölükte istirahat ile geçirmişti.
Siz adı üstünde yatak istirahati demişsiniz zaten birliğinize gittiğinizde yatakta yatacaksınız.Zaten durumunuz ağır olsa 20 günden fazla istirahat ile hava değişimine girer.
Kanun maddesi olarak bilmiyorum ama tim komutanımız bize böyle izah etmişti. İşin püf noktası bence ilk iletimde belirttiğim gibi birlik komutanının insiyatifinde olması.Eğer istirahatı hak ettiğinize kanaat getirirse birlik komutanı evinizde yatın süre bitiminde birliğe teslim olun diyebilir.Yada şüphelenir raporun sonuçta rapordur seni birlikte evde yatar gibi iştimalara katılmadan 20 gün yatarsın.Bence güzel uygulama çok uyanık askerler oluyor sivilde rapor almak çok zor olmasa gerek.