Kiracı evi başkasna kiraya vermiş,evi tahliye ettirmek için neler yapılabilir?
2010 ekim ayında evimi umut bey isminde bir şahısa kiraya verdim.Kendi aramızda bir yıllık kira sözleşesi imzaladık.Bir süre sonra yönetici ile görüşmelerimin sonucunda evi kiralayan umut beyin evde oturmayıp başka insanların yaşadığını öğrendim.Ama kiramı düzenli aldığım için önemsemedim.Bina yöneticisi beni arayıp evime yeni bir kiracı geldiğini söyledi.Yani evim boşaltılmış,temizlenip yeni kiracı yerleşmiş.Bir haftadırda yeni kiracı oturuyormuş. Evimin benden habersiz bir başka insana kiraya verilmesi yasal bir olay değildir herhalde,evimin yeni ve eski kiracılardan tahliye edilmesi için neler yapmalıyım?Şimdiden yardımlarınız için teşekürler.
Cevap: Kiracı evi başkasna kiraya vermiş,evi tahliye ettirmek için neler yapılabilir?
kira sözleşmenizde "alt kiraya verilebilir" deniyor ise yapılabilecek birşey yoktur. ancak genelde kira sözleşmelerinde "alt kiraya verilemez" şeklinde hüküm bulunur. böyle bir hüküm mevcutsa sulh hukuk mahkemesinden tahliye isteyebilirsiniz. tahliyenin diğer bir yolu da ilamsız icra yoluyla tahliyedir. burada tahliyesi istenen tarafa sadece süre verilir. itiraz edilirse sulh hukuk mahkemesinde yargılaması yapılır. itiraz edilmezse en hızlı sonucu bu yolla alırsınız.
Cevap: Kiracı evi başkasna kiraya vermiş,evi tahliye ettirmek için neler yapılabilir?
Benze durum başıma gelmişti. Kaymakamlığa müracaat ederek kiraya verdiğim evde kiracım değil başkası oturuyor, tahliyesini istiyorum şeklinde dilekçe yazıp kira kontratını eklemiştim. Ziraat odasından bir kişi ve tapudan bir kişi veriyorlar. onları laıp daireye gidiyorsunuz. başkasının oturduğu tespit edilip 15 gün içinde taliye etmezse eşyalar kapı önüne koyulacağına dair bildirimde bulunuyorlar. bunu duyan kişi evi bir haftada tahliye etmişti. bu işlemler için ödeme yapmıştım onları da asıl kiracıdan talep etmiştim, ödemezse elimdeki senedi icraya koyacagımı soylemıstım ve almıstım. senedini iade etmiştim.