Belirli süreli iş sözleşmem 4 gün kala feshediliyor, işsizlik maaşına başvurumda sorun çıkar mı?(lütfen cevaplayınız,yarın çıkışım yapılıyor
Merhaba
Burada herkes hızla birşeyler öğrenmek istiyor bunun farkındayım ama bu da acil.
Ben işimden istifa ederek şu an ki isyerime geçtim.(işten ayrılış tarihim 08.02.2011) sözleşmeyi imzalamaya gittiğimde 6 aylık belirli süreli bir sözleşme koydular önüme. istifa ettiğim için başka şansım kalmadı, mecburen imzaladım. (sözleşmenin başlangıç tarihi:09.02.2011)
şimdi ağustosun 9unda sözleşmem bitiyor. Ama bugün müdürüm arayıp işten performansım düşük bulunduğu için çıkarılacağımı yarın İstanbul'a ofise gitmemi söyledi. 2 haftalık ihbar tazminatı da ödeyeceklermiş. Bu önemli değil. Ama ben sözleşmem feshedilerek çıkarıldığımda işsizlik maaşını hak edip edemeyeceğim konusunda herhangi birşey bilmiyorum.
Bu şekilde işten çıkarılıyor olmak durumu değiştirir mi? Eğer değiştiriyorsa süre bitimine kadar rapor alsam durumu kurtarabilir miyim?
Umarım cevaplarsınız. Şimdiden teşekkürler
Cevap: belirli süreli iş sözleşmem 4 gün kala feshediliyor, işsizlik maaşına başvurumda sorun çıkar mı?(lütfen cevaplayınız,yarın çıkışım ya
İşsizlik maaşı alamamanız için bir sebep göremedim ben.
Çalışıyordunuz ve işten çıkarıldınız, işsizsiniz. Şimdi almayacaksanız ne zaman alacaksınız ki işsizlik maaşını?
İşlemler sırasında işyerinin insan kaynaklarına bunu rica ederseniz, iş kurumuna verilecek evrakları da hazırlayıp size verebilir.
Cevap: belirli süreli iş sözleşmem 4 gün kala feshediliyor, işsizlik maaşına başvurumda sorun çıkar mı?(lütfen cevaplayınız,yarın çıkışım ya
işten çıkarıldığınız tarih içinde 3 yıl geriye dönük olarak 600 gün sigorta primi ödemişseniz 6 ay, 3 yıl geriye dönük 900 gün prim ödemişseniz 8 ay, 3 yıl geriye dönük 1080 gün prim ödemişseniz 10 ay işsizlik maaşından faydalanabiliyorsunuz. Alacağınız ücret ise son 120 günün brüt ücretinin yüzde 40′ı kadar işsizlik maaşı almaya hak kazanıyorsunuz. sadece 6 aylık sözleşme yetmez bu şartlarıda taşımanız gerekmektedir.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
İşsizlik maaşı alamamanız için bir sebep göremedim ben.
Çalışıyordunuz ve işten çıkarıldınız, işsizsiniz. Şimdi almayacaksanız ne zaman alacaksınız ki işsizlik maaşını?
İşlemler sırasında işyerinin insan kaynaklarına bunu rica ederseniz, iş kurumuna verilecek evrakları da hazırlayıp size verebilir.
Çok teşekkür ederim. Performans konusu işin içine girince alamayabilirim belki diye düşünmüştüm. İşten Ayrılış Bildirgesine Belirli süreli iş akdinin sona ermesi nedeniyle işveren tarafından feshi olarak kod yazmışlar. sanırım sorun çıkmayacak. Açıklamanız için çok teşekkür ederim.
Alıntı:
besh rumuzlu üyeden alıntı
işten çıkarıldığınız tarih içinde 3 yıl geriye dönük olarak 600 gün sigorta primi ödemişseniz 6 ay, 3 yıl geriye dönük 900 gün prim ödemişseniz 8 ay, 3 yıl geriye dönük 1080 gün prim ödemişseniz 10 ay işsizlik maaşından faydalanabiliyorsunuz. Alacağınız ücret ise son 120 günün brüt ücretinin yüzde 40′ı kadar işsizlik maaşı almaya hak kazanıyorsunuz. sadece 6 aylık sözleşme yetmez bu şartlarıda taşımanız gerekmektedir.
Çok teşekkürler. Bu bağlamda 6 ay maaş alabileceğim.