İşten ayrıldım ödeme yapmayacaklarını söylüyorlar
Merhaba
calıştıgım firma istifamı vermeden 1 hafta işe gitmedim 1 hafta sonunda istifamı verdim calıştıgım firmada tek elektrikci olarak benden başka işi yapan yokdu bu neden bnm işmi bitirmeden işden ayrılamazsın istifanı verdikten sonra 15 gün calışmak zorundasın diyor. 03-05-2011 yaklaşık 3 ay oldu işe girken agustosda askere gidecegimi agustosa dogru işe bırakacagmı bassetmiştim ozaman beni işe götüren kişide ordaydı o şekilde anlaşmıştık ve şimdi istifamı vermedigimde 15 gün calışmak zorunda oldugum işe gitmedigim için paramı ödemiyor 1200 tl alıyorum + mesailerim vardı yaklaşık 20 günüm ve mesailerim var firma skk primlerini askeri ücretten 810 tl üzerinden gösteriyor. ben bu şekilde dava acabilirmiyim ödemem için ve asgari ücretten ödeme yaptıgımı firmayı şikayet edebilirmiyim
Cevap: İşten Ayrıldım ödeme yapmayacaklarını söylüyrlar
Askeri ücrete takıldım; Asgari ücreti mi kastediyorsunuz?
evet Asgari ücretten ufak yazım dahatısı olmuş
Sana 1200 lira verdiğini ispatlayabilir misin?
ispatlıya bilecegim bişey yok maaşı aldıgımızda herhani bişey vermiyorlardı maaş alırken imzada attırmıyorlardı.
yapabilecegim bişey yok mu acaba
Olayı tam olarak okumamakla berabe rmaaşınızı alıurken imza attırmadığını söylemişsiniz, eğer bankadan değil de elden para veriyor ve de imza da almadıysa sizden para aldığınıza dair , bir iş mahkemesine başvurarak imzasız aldığınız maaşları bile tekrar talep edebilirsiniz, genelde değil büyük çoğunlukla işçi aleyhine sonuç çıkar, ispat yükü işverendedir.
Cevap: İşten ayrıldım ödeme yapmayacaklarını söylüyorlar
benim maaşım 1200 tl di fakat ödemeyi bir kısmı asgari üçretini bankaya diger kısmını ve mesaileri o parasını elden veriyor onu verdigine karşı bir imza almıyor bizden.