senet üzeine sonradan yazıyı nasıl ıspat ederım.ıspat halındede borcun ıptalı soz konusu olur mu?
Printable View
senet üzeine sonradan yazıyı nasıl ıspat ederım.ıspat halındede borcun ıptalı soz konusu olur mu?
Sonradan yazılan şey ne?
Yani senet için ödenecek karşılığı ya da ödeme şartlarını değiştiren bir şey mi?
Karşılık olsun ve adım adres ve tarih ve borc
Karşılık olsun ve adım adres ve tarih ve borc
Senedi imzaladığınızda tamamen boş muydu?
"Karşılık olsun" ne demek anlamadım.
ewet boştu sadece imza vardı.karşılık derken meblağ
Bende arkadaşın bahsettiği konudan mağdurum. Açık senetten dolayı 6.000 TL borca karşılık 24.500 TL ve halen daha artan faiziyle av. tarafından haciz edildim. Yok mu bunun bir çaresi.
Yardımcı olursanız sevinirim. Allah razı olsun. Bugün bir Avukata soru sormak bile mesele.
Senetlerin bir çoğu işleme konacağı zaman doldurulabiliyor.Eğer senet açık senet ise ve imza edilmiş bir haldeyken usulüne uygun doldurulmuş ve kullanılmışsa geçerlidir.Ancak bir kere doldurulduktan sonra üzerinde yapılan değişiklikler tahrifat sayılır ve senedin geçerliliğini bozar.Mesela araç kiralama yapan yerler boş senede imza ister çünkü muhtemel bir zararın miktarı belli değildir.Haliyle kaza ve zarar söz konusu olursa imza edilmiş senedi zarar doğrultusunda doldurup kullanır.Boş senede imza atmak kendini karşı tarafın ellerine bırakmaktan farksızdır.Mümkün olduğunca uzak durmak gerekir.Kolay gelsin.