Cevap: Bilginin satılması
Bu örnek ilk olarak aklıma avukatlığı getirdi. Bilgi satışı vardır. Ve HERKES gibi avukatlar da bilgisini satar. Ama nedense 2 satır dilekçe yazdın, bu para olur mu denilir.
Olaya gelince; Dünyada herkes ne iş yaparsa yapsın bilgi ve tecrübesini satar. Bunun yanısıra FRANCHISING, KNOW-HOW denilen özel bilgi sözleşmeleri de vardır.
1- Bir hukukçu sözleşmenizi yapsın. Süreleri, ödenecek miktarı ve fesih şartlarını, uyulmaması halinde cezai şartı kaleme alsın.
2-Bilgi satışı hukukidir.
3- Asla ahlaki değildir. Öyle olduğu iddia ediliyorsa o fabrikadan değerli bir şey alın, parasını isterlerse "aaa bu al tarafı bir ....." bu kadar etmez. Al sana 1 TL.deyin.
Saygılar.
Öncelikle cevap için çok teşekkürler.
Bahsettiğimiz beş kelimelik bilgiyi bilmek için yıllarca emek vermiş olmak gerektiği göz ardı edilince böyle oluyor işte.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
3- Asla ahlaki değildir. Öyle olduğu iddia ediliyorsa
"Kesinlikle Ahlakidir" ya da "Asla Gayrı ahlaki değildir" demek istediniz, klavye sürçmesi oldu sanırım değil mi?
Ana tasarruf kalemi sadece benzin numarasından kaynaklansa bile bu bilgiyi biraz süsleyeceksiniz,altını üstünü dolduracaksınız,
biraz karmaşık hale getireceksiniz,allayıp pullayacaksınız....:DD
3- Bilgiyi alıp, ondan tasarruf ettikten sonra, verilen bilgiyi basite indirgeyerek hak edilen paranın ödenmemesi ahlaki değildir. Şeklinde düşünmüştüm.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
3- Bilgiyi alıp, ondan tasarruf ettikten sonra, verilen bilgiyi basite indirgeyerek hak edilen paranın ödenmemesi ahlaki değildir. Şeklinde düşünmüştüm.
:)
Ben ise bilgiyi satma işinin ahlakiliğini kastetmiştim ama ilk mesajıma bakınca bunun farklı şekillerde algılanabileceğini gördüm.
Aynı fikirdeyiz :ok
Para mal veye hizmet satın almak için kullanılan metadır.Görüldüğü gibi sadece beden ve fizik gücünden bahsedilmiyor.Bazıları gücüyle bazıları masabaşında bilgi üreterek para kazanır.2 kelimeyle o kadar kar elde edilebiliyorsa o 2 kelime zaten çok değerlidir.Ahlaki açıdan da siz insanları kandırmıyorsunuz ki yada toplumda aykırı olarak tabir edilecek birşey yapmıyorsunuz ki ahlaksızlık olarak tabir edilsin.