Sürücü trafikten men cezasının sıfırlanması
Merhabalar.
Alkollü olarak trafikte yakalanarak ehliyetimizi kaptırdığımızda, ne kadar zaman geçtiğinde bu süreç tekrar sıfırlanıyor?
Ben ilk yakalandığımda 6 ay ehliyetim alınmıştı, aradan 1 sene kadar geçti ve 2. kez yakalandım. 2 yıl ehliyetime el konuldu.
Şimdi ehliyetimi aldığımda, aradan zaman geçtiğinde bu ceza sıfırlanacakmı, yoksa 3. kez yakalanmam durumunda tekrar 2 yılmı işlem göreceğim.
teşekkürler.
Cevap: Sürücü trafikten men cezasının sıfırlanması
''Alkollü Araç Kullanmak'' suçu, ehliyete her el konma için 5 yıl olarak kayıtlı tutulmaktadır. Yani; birinci kez ehliyetiniz alındığında, 5 yıl süre sonunda bu ceza kayıtlardan silinir. Bu süre içinde ikinci kez yakalanırsanız, bu cezanın kayıtlardan silinmesi için ayrıca bir 5 yıllık süre işlemeye başlar. Eski ceza süreniz de ayrıca işler. Hukukçu değilim ama iyi içerim. Aynı suçtan mustaribim...
Şöyle diyebilirmiyiz, ehliyetimi geri aldığımda, 5 yıl uslu durursam, bi dahaki alkollü yakalanmamda 6 ay alınacak.
Doğrumu anlamışım yoksa 10 yıl kadar beklicekmiyim ki böyle ise bu çok mantıksız.
Evet; doğru anlamışsınız. Birinci, ikinci ve üçüncü kez alkollü şekilde yakalanmanız, her biri için 5 yıllık süreler dahilinde cezaya tâbidir. Siz şu durumda önümüzdeki 5 yıl içerisinde alkollü yakalanmadığınız takdirde, 5. yılın sonunda mis gibi, dupduru bir insan oluvereceksiniz.
İlginiz için teşekkür ederim. Bir süre trafiğe çıkarken dikkat etmemiz gerekicek anlaşılan.
İyi günler.