Babam avukatlara Taş çıkardı hala magduruz
4 Eylulde annem ile babamin bosanma surecince çesitli konular acmistim. Karar verildi anneme 250 tl kardesime 150 tl benim actigim ayri dava ile de bana 300 tl nafaka baglandi babamin maasi 1950 tl . Annem uzerine 20 bin tl kasko degerli araba babamin uzerine de en az 50bin tl degerinde evimiz var. Anneme 20 bintl maddi 10 bin tl manevi tazminat karari verildi babamda borcum var diye karara itiraz etti. Ve 100bin tl den yukari bir meblada kredi cekip yeni ev almis. aylik minimum 1000tl krediye oduyormus. elinde 100 tl para kaldigini soyledi. Yeni eve de tasinmis. Benim ceyizim ve annemin ailesi tarafindan alinmis tum esyalar ve bize ait esyalar ile birlikte. Anneme para vermemek icin de evi kiraliga cikarip uzun bir sure satmayacagini soyledi. Araba anneminde olsa hala babam kullaniyor baglatmadik arabayi. Biz burada sikinti cekerken babamin keyfi yerinde bizde evi satmasin diye sanirim edinilmis mallarin tahsisi diye bir dava acip hipotek koydurduk evin uzerine. Ama suanda babama aylik 100 tl para kaliyor. Tazminat ve mal paylasimindan olan parayi bize odeyemeyecek. evlilik surecinde hic br borcumuz bulunmamakta. Ama bosanma kararina itiraz ettikden sonra babam kendi kendine borc yapmis yeni ev yeni hayat icin zaten bosanma bitincede evlenecekmis. Biz maddi olarak magdur olmaya devam mi edecegiz. yani karardaki tazminat ve mallarin bize ait kismi hic bizim olmayacakmi. benim ceyizime babamin 1tl bile parasi yok ama nasil alicaz onlari ... 3 tane avukat tuttuk babam hepsinden hizli isliyor. dava da sayesinde 11 ay uzadi zaten. simdide itiraz etti karar yargitay(emin degilim)a gitti adli tatil oldugundan avukat en az kasim ayini bulur dedi. bu yuzden bende ailesi bosanmis olanlara oncelik veren burslardan da yararlanamiyorum cunku hala evli gorunuyorlar kutuk degismedi. Avukatlarimizla surekli gorusme sansimiz uzakta oldugumuzdan ve avukatlar cok yogun oldugundan pek mumkun olmuyor buradan baska hic bir bilgi ogrenebilecegim yer yok...
imla hatalarimdan dolayi ozur dilerim ama uzulerek soyluyorum ki klavyem turkce karakterleri barindirmiyor.
Cevap: Babam avukatlara Taş çıkardı hala magduruz
Temyize giden boşanma davası dosyası ortalama 1 yıl sonra dönüyor. Kasım ayı çok ama çok iyimser bir tarih. Mahkeme kararı ile belirlenmiş olan maddi ve manevi tazminat ile nafaka paralarını babanız yatırmak zorunda. Borcunun olması babanızın sorunu sizin değil. Karar kesinleştikten sonra tebligatda bulunursunuz ödemesi için. ödememesi halinde icra marifeti ile alınmasını talep edersiniz. Babanızın adına bir gayrimenkul bulunması iyi bir durum. Borcunu ödememesi halinde bu gayrimenkul üzerine icra işlemi yapılır. Hala ödemiyorsa haraç mezat satılır size olan borçları ile haciz, icra, satış masrafları da alındıktan sonra kalan kısmı babanıza ödenir.
Annenize ait olan ve babanızın kulanmakta olduğu araç ile en az 50.000 TL değerindeki eviniz için ise anneniz ayrıca (boşanma davasında buna dair bir karar yoksa) mal davası açacak. Malların paylaşımı yapıldıktan sonra mahsuplaşma yapılarak mallarınızı alabilirsiniz..
Cevap: Babam avukatlara Taş çıkardı hala magduruz
Beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. Mal paylaşımı için ayrı bir dava actık evi kendi üstüne yapmıştır heralde kredi kendi maaşından çekildiğine göre baskasının üstüne yapmaz diye düşünüyorum. Gerekçeli karar verildi ama temyize giden kararin 1 yıl kadar uzun bir süre tutmasını beklemiyordum avukat Kasım ayını bulur dediğinden. Gerci Zaten nafaka gelicek ama mal paylaşımı ve tazminat karar temyizden geldikten sonra mı bize verilecek. Yoksa daha da mı uzun sürecek.