-
Polis Öldürme
İyi günler diliyorum. Sadece bir sorum var. Olay kesinlikle cinayet değildir. Sadece bir sorudur, sebebi ise ailemle girdiğim tartışma da konu buydu. Soruyorum;
Polis öldürmek ile, normal insan öldürmek arasında ki fark nedir? Alacakları ceza da farklılıklar olur mu? Müebbet alınır mı?
Ya da bir polis kaçırmak ile, normal insanı kaçırmak arasında ki fark nedir? Alacakları ceza da farklılık olur mu? Müebbet alınır mı?
-
Cevap: Polis Öldürme
Polis kamu görevlisidir, kamu görevlisi oluşu da oluşan suçun cezasının artırılmasına sebep olur. Ama bu dediğim olay işbu kişi görev başındayken görevini yaparken veya görevini yapmaya giderken veya göreviyle alakalı ise geçerlidir. Görev saatleri dışında o da sade bir vatandaş nihayetinde.
-
Konuyu yalnızca polisi öldürmekle indirgemeyelim; asıl olan kamu görevlisinin öldürülmesidir. Bu kişi polis de olabilir, bir hastane doktor da veya bir devlet bankasının memuruda olabilir.(yalnızca örnekseyici yazdım) Normal bir vatandaşı bilerek ve isteyerek kişi zaten müebbet hapis cezasıyla cezalandırılır ancak bu suç kamu görevlisine karşı KAMU GÖREVİNİ YERİNE GETİRMESİ nedeniyle işlenirse ağırlaştırılmış müebbet cezasına hükmedilir. Velhasıl sokakda yürüyen bir sivil polisi, görevi başında değilken öldürülürse bu durumda ağırlaştırılmış müebbete hükmedilmez. Ancak haciz esnasında çıkan tartışma sonucu görevli polis memurunu öldürürseniz işte o zaman ağırlaştırılmış müebbete hükmedilir.
Bir kişiyi hürriyetinden yoksun bırakırsanız(sizin tabirinizle kaçırma).. Yukarda belirtiğim açıklamalar aynen geçerlidir.
-
Öyle bir durum olurki polisi öldürmek hukuken zorunlu kılınmıştır! Mesela Polis yoldan geçenlere rastgele ateş açmış cinnet geçiriyor.
Bu durumda onu öldürmek zorunluluktur.
Ceza hukuku iki iki dört eder matematik okulu değildir.Bazen cinayet işleyen 3 yıl ceza alır bazen de en ağır ceza olan ağırlaştırılmış müebbet.Kim kimi nezaman nerede neden ve nasıl? Ama şöyle bir durum var bir insan bir insanı öldürdükten sonra meşru savunmada olsa vicdan azabı çekerki cezaların en büyüğü budur!
-
Genelde Türk Polisi iyi yürekli mert insanlardır.Bir gün yardıma ihtiyacınız olunca yanınızda onlardan başkası olmaz.Ülkemizin genel durum bozukluğu her mesleği nasıl etkiliyorsa onlarıda öyle etkilemektedir.Konunun bundan sonrası siyasete girer bende bir hukuk sitesinde siyaset konuşmayı doğru bulmuyorum.Engin Oguz beyfendininde yorumlarını beklerim.Hayırlı Ramazanlar.