Turkcell iletişim hizmetleri a.ş. Icra takibi
2009 yılında turkcell'den almış olduğum 4 adet faturalı data hattıma o tarihten itibaren herhangi bir ödeme yapılmamıştı ve dahi ben numaraları bile kaybetmiştim. 2011 nisan ayında turkcell' e gerekli başvuruyu yaparak hem numaraların hem de güncel borç tutarlarının tarafımı bildirilmesin talep ettim, ilgili kişiden 4 adet numaram tarafıma iletildi ve buraya dikkat! numaralardan herhangi birini bildirmek suretiyle tüm ödemeyi aynı numara üzerinden yapabileceğim söylendi. bende söylendiği gibi tek numara üzerinden yaklaşık 8.300.-TL gibi bir meblağ(4 hattın toplam borcu ve söylendiği gibi tek numaradan tüm borç bakiyesine ulaşılabiliyor) ödedim ve takip eden 2 ay boyunca da müşteri hizmetlerini arayarak herhangi bir gecikme faizi vs olup olmadığını kontrol ettim ve her defasında borcunuz yoktur diyerek teşekkür ederek telefonu kapattılar.
ve turkcell temnmuz ayında hakkımda icra takibi başlatmış 5.000.-TL civarinda bir meblağ üzerinden, durumu saatler süren müşteri hizmetleri görüşmeleri ve en az 10 farklı birime aktarıldıktan sonra çözdük ki; ödeme yaptığım numaraya ait borçlar tahsil edilmiş fakat fazla kalan kısım diğer borçlara mahsup edilmek yerine öylece bekletilmiş ve evet tahmin ettiğiniz üzere ne arayıp bilgi veren var ne de aradığımda bilgi veren, tüm bu hataları yetmezmiş gibi birde hakkımda icra takibi başlatılmış, müşteri temsilcisi fazla parayı hesabıma göndericeklerini form oluşturulacağını vs söyledi ve yolladıkları parayla da avukatlık olan borcumu kapatacakmışım, temsilcinin söylediği şekilde benim yaklaşık 1200.-TL faiz, dosya ve vekalet masrafım var ve tabi evime tebligat gelmesi gibi gurur kırıcı bir olay söz konusu.
Bu durumda geç de olsa borcunu ödemiş olan bir müşteriye yapılan haksızlık söz konusudur ve benim adıma büyük bir mağduriyet yarattığı aşikardır, bu belki bir personelin hatası, yanlış yönlendirmesi ya da sistemsel bir sorundur ama turkcell suçu kabul etmeyip olayı benim üzerime yıkmaya çalışmaktadır.
hukuki olarak yapabileceğim birşey var mıdır? elimde bankaya ödeme yaptığıma dair makbuzlar vs mevcut.
Cevap: Turkcell iletişim hizmetleri a.ş. Icra takibi
peki müşteri hizmetlerini arayarak icra için bir itiraz oluşturdunuz mu.. 2 ay boyunca gecikme faizi için müşteri hizmetlerini aradığınızı söylüyorsunuz 1 numara için mi sorgulama yaptırdınız ? Diğer numarlar için sorgulama yaptırmadınızmı ? Eğer diğer 3 numara için sorgulama yaptırmış olsanız ki 2 ay içinde müşteri hizmetlerini aradığınızı iletiyorsunuz.faturaların kapanmadığını size mutlaka müşteri temsilcisi söylemiş olması gerekir ki siz icra ödemesi yapıyorsunuz.İcra dosyanızın durumunu sormuş olsaydınız bu bilgi bile size verilirdi devlet sırrı değil sonuçta borcunuzun durumunu öğrenmek istiyorsunuz.Ağbimde icrasının durumunu müşteri hizmetlerinden öğrendi.. Sanırım siz birşeyleri eksik sorgulamışsınız.