4483 sayılı kanuna itiraz
ben bulunduğum ilde oğlumun gittiği okul müdürü okul hemşiresi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. fakat bana gelen yazıda 4483 sayılı kanunun 7 maddesi gereği soruşturma izni verilmediği tarafıma tebliğ edilmiştir.
bu konuda benim hangi yolları izlemem gerekli, nerelere başvurabilirim. saygılarımla.
Cevap: 4483 sayılı kanuna itiraz
Tebliğden itibaren 15 gün içerisinde, soruşturma izni verilmemesi işlemine karşı, Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz edebilirsiniz.
Cevap: 4483 sayılı kanuna itiraz
Alıntı:
avog rumuzlu üyeden alıntı
Tebliğden itibaren 15 gün içerisinde, soruşturma izni verilmemesi işlemine karşı, Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz edebilirsiniz.
Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun'un İtiraz başlığı Madde 9'da "İtiraz süresi, yetkili merciin kararının tebliğinden itibaren on gündür." olarak belirtilmiştir.
Örnek dilekçe;
İZMİR BÖLGE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA
İTİRAZ EDEN : (T.C. No: )
Adres : /İZMİR
KARŞI TARAF : İZMİR VALİLİĞİ
İTİRAZ KONUSU : İzmir Valiliği’nin / /2011 gün ve 2011/ sayılı kararı.
TEBLİĞ TARİHİ : / /2011
AÇIKLAMALAR :
SONUÇ VE İSTEM : Gerek yukarıda arz ve izah olunan ve gerekse resen gözetilecek nedenlerle;
İtiraza konu; İzmir Valiliği’nin / /2011 gün ve 2011/ sayılı kararının kaldırılarak, ilgililer hakkında soruşturma izni verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. ...../...../2011
İtiraz Eden
HUKUKİ SEBEPLER : İlgili mevzuat hükümleri.
EKLER : İzmir Valiliği’nin / /2011 gün ve 2011/ sayılı kararı.