İcradan kaç gün sonra ödeyebilirim?
Öncelikle herkese merhaba!!
Ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim ve daha önce bir sorun yaşamadığım için icra,borç konularında bir bilgim yok. Elimden geldiğince araştırmaya çalışıyorum.
Sizlerde yardımcı olursanız sevineceğim.
Çok değil, bir mağazaya 150 tl kadar borcum vardı ve son ödeme tarihinden beri 3 ay geçti. Geçen hafta ailemle yaşadığım evimize icra müdürlüğünden tebligat gelmiş ve evde olmadığımız için; muhtarlığa verilmiş.
Muhtarlıktan tebligatı dün aldım. Ailemin bu durumdan haberi yok olmasınıda istemiyorum. Öğrenci olduğum için hemen bu hafta ödeyemem borcumu, ancak haftaya veya önümüzdeki aya ödeyebilirim.
Bir daha ki tebligat ne zaman gelir? 2.Tebligat gelmeden önce; kaç gün içinde ödeyebilirim borcumu?
Ödeyince icra kalkar mı hemen?
Bilgisiz olduğum için endişeliyim bu konuda. Yardımcı olursanız sevinirim..
Cevap: icradan kaç gün sonra ödeyebilirim?
2.tebigatı beklemek anlamsız olur çünkü gelmeyecek.Borca yasal süresi içerisinde itiraz etmediyseniz yada ödeme yapmadıysanız bir sonraki aşama haciz olur.Bu arada borcunuz vekalet ücreti ile birlikte yaklaşık 500 TL'yi bulur.Bunada hazırlıklı olun...
Alıntı:
Jupiter_30 rumuzlu üyeden alıntı
2.tebigatı beklemek anlamsız olur çünkü gelmeyecek.Borca yasal süresi içerisinde itiraz etmediyseniz yada ödeme yapmadıysanız bir sonraki aşama haciz olur.Bu arada borcunuz vekalet ücreti ile birlikte yaklaşık 500 TL'yi bulur.Bunada hazırlıklı olun...
- Öncelikle ilginiz için teşekkürler..
Ben 2. tebligat gelecek zannediyordum, bilgim olmadığı için soruyu yanlış sormuş olabilirim..
Ben o yasal süreyi öğrenmek istiyorum işte, kaç gün içinde ödersem haciz gelmez acaba?
..
İlk tebligatta 7 gün içinde ödemeniz gerektiği yazılı idi şimdi süreniz kalmadı. Bu aşamadan sonra alacaklı tarafı arayıp ödeyeceğiniz günü belirterek süre isteyebilirsiniz.
- Tşk ederim hocam, sağolun..
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İlk tebligatta 7 gün içinde ödemeniz gerektiği yazılı idi şimdi süreniz kalmadı. Bu aşamadan sonra alacaklı tarafı arayıp ödeyeceğiniz günü belirterek süre isteyebilirsiniz.
Bu durumda vekalet ucreti vs. masrafı ödememe durumu olurmu?
Selamlar,
Vekille takip edilen işlerde vekalet ücreti tahakkuk eder.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Vekille takip edilen işlerde vekalet ücreti tahakkuk eder.
Miirim, alakanıza teşekkürler.
Linkteki Sorum ile ilgili düşüncenizi de paylaşabilirmisiniz?
Selamlar,
https://www.hukuki.net/showthread.php...m-aidat-ucreti)