merhaba kavga ettigim 15 yaşındaki bir cocugu sag bacagından bucaklayarak yaraladım
ceza alırmıyım alırımsamda ne kadar alırım lütfen yorum olarak yazın :(
Printable View
merhaba kavga ettigim 15 yaşındaki bir cocugu sag bacagından bucaklayarak yaraladım
ceza alırmıyım alırımsamda ne kadar alırım lütfen yorum olarak yazın :(
kasten yaralama suçunun silahla işlenmesi durumunda 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasını hükmolunur.TCK 86
Ancak;
MADDE 31/2 Fiili işlediği sırada oniki yaşını doldurmuş olup da onbeş yaşını doldurmamış olanların işlediği fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılayamaması veya davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmemiş olması hâlinde ceza sorumluluğu yoktur. Ancak bu kişiler hakkında çocuklara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur. İşlediği fiili algılama ve bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin varlığı hâlinde, bu kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde dokuz yıldan oniki yıla; müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde yedi yıldan dokuz yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Diğer cezaların üçte ikisi indirilir ve bu hâlde her fiil için verilecek hapis cezası altı yıldan fazla olamaz.
olaya pek hakim olamamakla birlikte, başkaca nitelikli unsur var mı, yok mu bilemediğimden cezanın 2-5 yıl arası bir hapis cezası olacağı ve bunun da yaş küçüklüğü sebebiyle 2/3'ünün indirileceğini tahmin ediyorum.
ama hiç birşey yok şuan bucakladıgımla kaldı cocuk zaten sabukası cok o cocugun benim yok ilk kez böle oluyor cocuk kimseye sölemedi galba
Hangi bucak? Şu anda bucak nerede?
Faruk böyle cıkışmanın anlamı ne anlamadın Bucak şuan bende.Ceza almıcam sanırım inş
Cocuk sabukası var sanırım oda cok kişiden harac kesip kavga etmiş.
Ali Reis çarşambalı ve illegal'i de bucaklayıver elin değimişken.
Çocuk savcılığa duyurursa hakkında dava açılabilir sabıkan yoksa bu defalık tecil edilmiş bir hapis cezası alabilirsin.
Yapmış olduğunuz fiil kasten yaralamadır.Kasten yaralama TCK madde 86 da düzenlenmiştir.Suçun nitelikli hali söz konusudur.TCK madde 86/2 (e) de belirtilen durum vardır.Dolayısıyla , iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.15 yaşında olduğunuz için TCK madde 31/3 yaş küçüklüğü söz konusudur.Ve cezanızda indirim yapılır.