Boşanma Davası Açıldı. Bu Süreç İçerisinde Annem Evi Üstüme Devredebilir Mi?
Merhaba Sn. Hukuki.net üyeleri.
Başlıkta belirttiğim gibi annem babama boşanma davası açtı ve bu süreçte evi üstüme devredebilir mi? Kesinlikle mal kaçırma değil, geleceğimi garanti altına almak istiyor kendisi. Ev 1994 senesinde alınmış. Annemin üzerine.. Ama ben 12.10.1993 doğumluyum. 2 ay sonra 18 olacağım. Bu konuyu aydınlığa kavuşturursanız sevinirim, tedirginim.. :alala
Cevap: Boşanma Davası Açıldı. Bu Süreç İçerisinde Annem Evi Üstüme Devredebilir Mi?
Bu konu hakkında cevaplarınızı bekliyorum.
Cevap: Boşanma Davası Açıldı. Bu Süreç İçerisinde Annem Evi Üstüme Devredebilir Mi?
Evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır.Eğer ev evlendikten sonra alındıysa ortak mal kabul edilir ve bu durumda babanın rızası gerekir.Yok annenin kendi bekarken aldığı veya babasından kalmış bir evse sorun olmaz.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Evlendikten sonra edinilen mallar ortaktır.Eğer ev evlendikten sonra alındıysa ortak mal kabul edilir ve bu durumda babanın rızası gerekir.Yok annenin kendi bekarken aldığı veya babasından kalmış bir evse sorun olmaz.
Benim bildiğim 2002 tarihinde yasalaştı alınan malların ortak olması.Eğer baba alınan ev de katkısı olduğunu ispatlarsa ancak o şekilde anne üzerindeki dairede hak iddia edebilir düşüncesindeyim.Konuya daha hakim olanlar daha detaylı bilgi verir inşallah. Sayın Bill bu konuda eksik bilgi aktarmışsınız gibi bence.
Boşanma davasının açıldığı tarihten geriye doğru olmak üzere 1 yıl içerisinde el değiştiren mallar hakimin takdiri ile mal kaçırma olarak değerlendirilebilir. Anneniz evlilik hayatı boyunca hiç çalışmamış ise, 1994 yılında alınmış olan gayrimenkul için ödenen paranın kaynağının anne babasından miras yada başka kişisel malların satılmasından elde edildiğini ispatlayamazsa babanızda bu gayrimenkul üzerinde katkısı olduğunu ispatlayacak olursa babanız katkısı kadar payı annenizden talep edebilir yada annenizin katkısı kadarını annenize ödeyerek gayrimenkulun sahibi olabilir.
Verdiğim bilgi doğrudur syn Çarşambalıfaruk.Olay ailevi bir durum.Bu konuda babasının tavrını ve evin ne zaman alındığını bilmeden ancak genel bir şeyler yazılabilir.Arkadaşa kolaylıklar diliyorum.
boşanma davası sonuclandı ve kendileri yollarını ayırdılar kız kardeşimin vekaleti anneme verildi uzun sure oldu cok tesekkur ederım sız degerli uyelere. sehir disina tasındık hersey rayina oturdu