İnternet alışverişinde ürün teslimat gecikmesi
28.06.2011 yılında hepsiburada.com'dan 13 kalem ürün satın aldım. 01.08.2011 tarihindeyiz bugun ve elime bu ürünlerin sadece 5 tanesi geçti. 8 kalem ürün hala firmada bana göndericek.. sözleşmede yasal 30 gün aşmamak kaydıyla diye bi ibare var bu yasal 30 gün iş günümü yoksa 1 ay mı? ayrıca ben yasal haklarımı aramak istiyorum. bu firmayı şu anda mahkemeye verebilirmiyim verirsem benden ücret alınırmı, ne kadar sürer ve nasıl sonuçlanır. beni aydnlatırsanız sevinirim. Saygılarımla.
Cevap: İnternet alışverişinde ürün teslimat gecikmesi
Alıntı:
MESAFELİ SÖZLEŞMELER UYGULAMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Yayımlandığı R. Gazete Tarihi: 14/6/2003 - Sayı: 25137
Satıcı ve Sağlayıcının Yükümlülüğü
Madde 9- Satıcı veya sağlayıcı tüketicinin siparişi kendisine ulaştırdığı andan itibaren en geç otuz gün içerisinde edimini yerine getirmekle yükümlüdür. Bu süre tüketiciye daha önceden yazılı olarak bildirilmek koşuluyla en fazla on gün uzatılabilir.
Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on gün içinde almış olduğu bedeli, kıymetli evrakı ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi iade etmekle, ayrıca yirmi gün içinde de malı geri almakla yükümlüdür.
İşgünü olması ile ilgili bir tabir göremedim ben yani 1 ay olması gerekir kanısındayım. Ama size bildirilerek on gün uzatılabiliyor aklınızda bununsun.
teslim tarihini uzatmak için bana herhangi bir yazı göndermediler.. bu firmayı şikayet edeceğim bir merci yada direk davamı ediliyor bu arada alış veriş tutarı 286,00 TL. konu hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. saygılarımla iyi günler.
Sayın teqila,
Bulunduğunuz yerdeki Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına bir dilekçe başvurabilirsiniz..