Noter'in yaptığı yanlışlık
Merhabalar,
Önce konudan bahsedeyim. Araç satışı için babam Malatya arapgir noterliğinden benim adıma istanbula vekaletname gönderdi. Çarşamba günü vekaletname geldi.Perşembe günü vekaletname'yi inceleme şansım oldu.İşlerimin yoğunluğundan ve güvenilir bir kurum olduğunu düşündüğüm noter tarafından herhangi bir yanlışlık yapılması aklıma dahi gelmedi.
Gördüğüm tablo şok ediciydi. Kimlik numaramın son hanesi 6 yerine 5 ile bitiyordu.İsim soyisim doğruydu. Cuma günü yani bugün bir noter'e uğrayıp durumun sorun teşkil edip etmediğini sordum,ediyormuş. Arapgir'de ilgili noter denen şahsı aradığımda, umursamaz tavırları beni iyice sinirlendirdi.
Yanıt; Buradaki yakınınız gelsin,inceleyelim,hata varsa düzeltelim.
Normal şartlarda ben önümüzdeki hafta için şirketimden 1 haftalık yıllık izin almıştım. Araç satışını cuma günü yani bugün bitirip,önümüzdeki hafta şehirdışına çıkacaktım,buna tatil diyebiliriz.
Durum böyle cereyan edince şimdi Vekaletname'yi geri göndereceğim,notere gidecek,tekrar bana gelecek derken benim satışla alakalı işlerim önümüzdeki haftaya kaldı.
Bu durumda ben ilgili notere maddi manevi tazminat davası açmak istiyorum. Gerekçem ise belli. Bu haftaki yıllık iznimi noterin hatasından dolayı bu işe ayıracağım. İnsanlar 1 sene çalışır,sonrasında bir süre yıllık izin alır,dinlenir. Ben bunu yapamayacağım gibi 1 sene boyunca beklemem gerekecek.Noterin bu hatası İnanılmaz mağdur etti beni. Oysa önündeki ekrandan tc kimlik numarası sorgulayıp doğru olarak yazması gerekirdi.
Bu şartlar altındaki yorumlarınız ne olur!
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Noter'in yaptığı yanlışlık
Maddi zararınızı tazmin edebilirsiniz kanısındayım. (1 Haftalık yevmiyenizi) ama bir avukata danışmanız daha yerinde olur