Boşanma, nafaka ve tazmianat kararı sonucunda yapılan işlemler
2003 yılında eşimden ayrılamak için dava açtım.Duruşmalar yapıldı,şahitler dinlendi,gerekli hukuki araştırmalar yapıldıktan sonra ''boşanmanın reddine,eşimin tazminat ve nafaka isteğinin reddine''karar verildi.Yargıtay da temyiz sonucunda ''boşanmanın reddi,tazminat talebinin reddi onaylandı,nafaka yönünden davanın tekrar görülmesi'' kararı çıktı.Yeniden görüülen dava sonucunda 150 tl nafaka bağlandı.
Üç yıllık süreç dolduktan sonra tekrar açmış olduğum boşanma davası Nisan 20011'de sonuçlandı.Bu dava sonucunda ''Boşanma'' kararı çıktı.Ayrıca toplam 8.000 tl tazminat ve aylık 350 tl nafaka bağlandı.Mahkemenin bu kararı henüz karşı taraftan tebligatı dönmedi;ama buna rağmen karşı taraf nafaka ve tazminat için icra işlemlerine başladı ve benim emekli maaşımdan kesilmeye başladı.
Emekli olduktan sonra oto kiralama üzerine işyeri açmıştım ve bu iş yerinde kiraya vermek amaçla binek otolar aldım.Şu anda araçlarıma da haciz konmuş durumda.Toplamda tazminat ve nafaka borcu 19.342.00 tl.Adıma kayıtlı beş adet araç var ve bu araçların değeri yüzellibin tl civarında.toplam borç için bu araçların hepsine birden haciz konulması maaşımdan kesilmesine rağmen hukuka uygunmudur,bunun için ne yapmam gerekir?İlginize teşekkür ederim.
Cevap: Boaşanma,nafaka ve tazmianat kararı sonucunda yapılan işlemler
Boşanma kararı KESİNLEŞTİ Mİ peki?
mahkeme kararı karşı tarafa tebligat sonucu henüz tarafıma ulaşmadı
Boşanma kararı kesinleşmeden icra işlemi başlamaması gerekir. Ama daha evvelden ödemediğiniz nafakalar varsa icra işlemi başlamış olabilir.
O sebeple bir an önce avukatla görüşüp sorunu çözün derim.