İşten ayrılmak istiyorum ama henüz bir yıl dolmadı
merhaba arkadaşlar. Cevabı benim için çok önemli olan bir soru sormak istiyorum yardımcı olabilir misiniz?
Çalıştığım yerde 9 aydır sigortalıyım. Bu süre içinde evlendim ve şimdi özel sebeplerden dolayı işten ayrılmak istiyorum. Acaba evlilik tazminatı alabilir miyim? Ve bir de işsizlik maaşı alabilir miyim? Bir an önce burdan kurtulmak istiyorum yardımınız için şimdiden sağolun..
Cevap: işten ayrılmak istiyorum ama henüz bir yıl dolmadı..
çalıştığınız yerde 1 yıl çalışmış olsaydınız evlilik dolayısı ile ayrıldığınız için kıdem tazminatına hak kazanırdınız. işsizlik maaşını alabilmeniz için ise işverenin sizi haklı bir nedene dayanmadan işten çıkarması gerekmektedir ayrıca eğer işten çıkarıldığınız tarih içinde 3 yıl geriye dönük olarak 600 gün sigorta primi ödemişseniz 6 ay, 3 yıl geriye dönük 900 gün prim ödemişseniz 8 ay, 3 yıl geriye dönük 1080 gün prim ödemişseniz 10 ay işsizlik maaşından faydalanabiliyorsunuz. Alacağınız ücret ise son 120 günün brüt ücretinin yüzde 40′ı kadar işsizlik maaşı almaya hak kazanıyorsunuz. evlilik nedeniyle veya kendi isteğinizle işten ayrılırsanız kesinlikle işsizlik maaşına hak kazanamazsınız.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
Peki anlattığım bu konuyla ilgili çalıştığım yer beni kovarsa hangi haklara sahip olabilirim? Çünkü böyle bir durumda olabilir bekliyorum.
Cevap: İşten ayrılmak istiyorum ama henüz bir yıl dolmadı..
Yani herhangi bir tazminat hakkım doğar mı? İşsizlik maaşı alabilir miyim?:alala
Cevap: İşten ayrılmak istiyorum ama henüz bir yıl dolmadı..
çalıştığınız yer sizi kovarsa ilk mesajda belirttiğim şartları taşımanız halinde işsizlik maaşı alabilirsiniz. Ayrıca ihbar süresi tanımadan aniden çıkışınız verilirse ihbar tazminatı da alırsınız fakat 1 yıl dolmadığından dolayı kıdem tazminatını bu durumda da alamazsınız.