yurt içinde firar etmek üzereyim konu hakkındaki bütün tecrübelere açığım.( öss, yüksek lisans, dersane falan)
Printable View
yurt içinde firar etmek üzereyim konu hakkındaki bütün tecrübelere açığım.( öss, yüksek lisans, dersane falan)
öss, dersane konularında bilgim yok amadiğer genel firari yaşamhakkında bilgi verebilim.
lisans + lisans üstü konularında sorunuz varsa yardımcı olabilirim
hala cevap yazan yok kaç gündür. onca bu tecrübeleri yaşamış üye girip çıkıyo ama yazan yok.
Dostum birincisi çok fazla düşünme bunun sonu yok.Ayrıca dışarısı sanıldığı kadar ürkütücü değil. Eğer yaşın gençse ( ben 29da firar ettim ) evli ve çoluk çocuk sahibi değilsen 1 sn bekleme derim. Firar ettikten sonra 2 ay içinde GBT kayıtlarına düşersin ve evine polisler gelir muhtemelen 3 ncü ayda. Eğer üniversiteye girmek istiyorsan firar etmeden önce sınavlara gir bölümü garantile, kayıt için askerlikle ilişiğ yoktur belgeni birlikten al, öyle yap derim. Ayrıca okul kaydında da seni bulacaklardır ama bu yaklaşık 1 yıl sürer bu arada sen 1n ci sınıfı bitirmiş olursun ve ilişiğin kesilmiş olur. (Benim başımdan geçtiği için anlatıyorum) 14ncü ayda ilşiğin kesiliyor. Bundan sonraki süreçte teslim olur, itiraz eder erteleme istersin ve 1 yıl daha biter, sonrasında zaten bir konuyla ilgili bir af yada düzenleme çıkmış olur diye düşünüyorum.
Sayın mordanadam yanlış anlaşılmazsa eğer hangi bölümü okudunuz, bitirebildiniz mi?
Askeri lise mezunlarıda meslek lisesi mezunu sayıldığından ve meslek lisesi mezunu isen türkiye birincisi olsan dahi iyi bir bölüme girmen mümkün olmadığı için ben özel yetenek sınavları ile girdim.Güzel Sanatlar Fakülteleri ve İletişim fakültelerinin Bazı bölümleri özel yetenek sınavı ile öğrenci alır ) Bir yıl kursa gittim ve kazandım. Halen okuyorum .Okuldaki kaydım tespit edildiği için ekimde teslim olmayı düşünüyorum.
Tespit edildiği zaman tabi ilişiğiniz kesilmişti..Meclisin açılmasını niye beklemiyorsunuz, belki bir yeni yapılanma sizi cezanın infazından alıkoyar..