-
Temyiz süresi
mrb, benim boşanma davam bitmişken karşı taraf temyize yollamış.ben bugün yargıtaydan sogulama yaptım ve dosya ayrıntılarında ;
Mahkeme Karar Tarihi : 10/03/2011
Geliş Tarihi : 13/05/2011
gördüm ve anlamadığım 2 ay sonra nasıl temyize yollamışlar?benim bildiğim süre daha kısaydı.bilgili arkadaşlar bilgilendiriseniz seviniirm.teşekkürler.
-
Cevap: Temyiz süresi
Sayın sannad, dava dosyalarının karar tarihinden hemen sonra daha hızlı olsun diye internetten mail ile yargıtaya gönderildiğini mi zannediyorsunuz?
-
:)öyle olsa fena olmazdı tabiki.yok ben karar tebliğ edildikten sonra 15 gün içinde temyize yollananbilir diye duymuştum da bu 13.mayıs tarihinde çoktan 15 gün geçmiş oluyodu da ondan kafama takılmıştı.
-
Eğer forumu geriye doğru okumuş olsaydınız vaktiniz oldukça, boşanma kararı çıktıktan sonra HAKİMİN GEREKÇELİ KARARI yazacağını bilirdiniz. Gerekçeli karar da hemen yazılmıyor. Çünkü her ildeki hakimin yoğunluğu farklıdır. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir. Size tebliğ tarihi ile eşinize tebliğ tarihi de aynı olmayabilir. Tebliğ'den sonra 15 günlük temyiz süreniz var her ikiniz için de.
Eşiniz temyiz etmiş. Bu temyizden sonra da dosyanızın olduğu adliye, dosyanızı hemen yargıtaya göndermez. Birçok dosyayı bir arada gönderecektir. Sonra da dosyanız yargıtaya gönderilir ama özel kargo şirketlerininki gibi, bugün gönder yarın ellerinde olsun şeklinde olmaz.
Yani velhasıl kelam dosyanızın yargıtaya gönderilme süreci genelde böyledir. 2 ay sonra yargıtaya gitmiş olması da gayet makul. Bazı üyelerimizden duyuyoruz, hakim gerekçeli kararı 2 ay sonra yazmış filan. Sizinkini baya erken yazmış hakim, şanslısınız.
Siz şimdi yargıtaydan ne zaman dönecek, niye bu kadar uzun sürdü gibi şikayetlerde de bulunursunuz. Unutmayın, Türkiye'de milyonlarca dava ve milyonlarca dosya var. Milyonlarca hakim ve yargıtay olmadığına göre sabredeceksiniz. Ortalama 1,5 yılda dosyanız yargıtaydan gelir. 1,5 yıldan önce de gelebilir, sonra da.
-
biraz geç te olsa teşekkür ediyorum cevabınız için.Aslında öyle birşey gözüme takıldı ama tam olarak anlayamamıştım,hemen yazıldığını sanmıştım.2004 ten beri istemediğim birinin soyadını taşıyor olmaktan doğan bir rahatsızlık algı yeteneğimi öldürdüü..... yargıtaydan dosyamı sorguluyorum,sonuçlanmadı yazıyo,benim esas numaram örn:9484 ya ben 9483,82,81 diye sorguluyorum ve benden 5 sıra öndeki sonuçlandı görünüyo.sorum şu:acaba yargıtaydaki dosyalara bu esas numarasına göre sırayla mı bakılıyor?
-
mrb,az önce temyizdre olan dosyamı sorguladım ve detay: AÇIK ve durum:ÖN İNCELEMEDE yazıyo umutlanmalı mıyım?ön inceleme tahminen ne kadar sürede sonuçlanır,davamın sonuçlanmasına az mı kaldı yani?cevaplarsanız çok çok sevinrim.teşekkkürler..
-
merhaba..
bu sorgulamayı nasl yapıyorsunuz? Benim de takip etmem gerekiyor .npttnden şifre aldım değiştirmiştim ama sistem kabul etmiyor
dosyamı nasıl takip edebilirim??????
-
mrb,öncelikle avukatınızdan ya da uyaptan(ben uyaptan almıştım)tc no ile dava numaranızı alıyosunuz. (uyap sitesine girnce imzasız giriş yapıyosunuz t cno +davanızın görüldüğü mahkemeyi yazıyosunuz.)dava detayına baktığınızda yargıtayda kaçıncı hukuk daiiresi ve esas numarası oluyo o ikisiyle de YARGITAY DOSYA SORGU dan sorgulama yapıyosunuz.umarım yardımcı olabilmişimdir...
-
mrb,bişey sormak istiyorum.cevaplarsanız çok sevincemm...karşı tarafın temyize yolladığı davayı dün sorguladığımda onandı,postalandı yazıyo.1)postanın gelme süresi,yani boşanmanın resmileşme süresi ne kadar olur? ne zaman yeni kimliğime kavuşabilirim?2) karşı tarafın temyizden gelen davayı tekrar temyiz etme gibi bir durum olabilirmi?
-
Merhaba. Bir Menfi Tespit davam vardı, kazanmışım. Fakat karşı taraf temyize gönderilmesini istemiş. Dosyanın temyize gitmesi , incelenmesi ve dönmesi ne kadar zaman alır acaba?