634 sayılı kmk hükmünde olan kooperatif statüsünde olmayan sitemizin karar defteri
Sitemiz kooperatif statüsünde değil. Yazlk bir site . Kat irtifakımız yapılmıştır.
öğrenmek istediğim konu ;
her yıl temmuz ayında yaptığımız olağan genel kurulumuzda alınan kararları yazdığımız karar defterinin altı yönetim kurulu tarafından imzalandıktan sonra toplantıya katılan şahıslarca da imzalanacak mı ?
Ben bu konuda 3 ayrı cevap aldım. Hangisi en doğrusu şaşırdım.
Bir görüş; " hazirun cetveli yapın, toplantıya katlanlar bu cetveli imzalasın. Karar defterini ayrıca toplantıya katılanların imzalamasına gerek yok ." diyor.
Diğer bir görüş, " toplantıya katılanlar karar defterini de imzalayacak ." diyor.
Cevap: 634 sayılı kmk hükmünde olan kooperatif statüsünde olmayan sitemizin karar defteri
Kısa bir tatil nedeniyle bilgisayar başında olamadığımdan cevabım gecikti. Kusura bakmayınız.
1163 sayılı kanuna göre yönetilen kooperatiflerin genel kurul toplantısında, hazirun cetveli tüm kat malikleri ya da vekilleri tarafından imzalanması gerekirken, toplantı tutanağı veya karar defterine imza koymaları gerekmez. Toplantı tutanağını ise, katılmış ise bakanlık temsicisi ve divân kurulu imzalar. Karar defterini ise sadece yönetim kurulu imzalar.
634 (5711) sayılı kanuna göre yönetilen yapılarda ise durum daha farklıdır. Hazirun cetveli uygulaması zorunlu olmamakla birlikte, toplantıda bulunan kat malikleri ya da vekilleri, kararların yazıldığı bir defteri imzalar. Dikkat ederseniz bu defter karar defteri değil, sadece genel kurul toplantılarında kullanılan, noterce onaylanmış, divân kurulu kâtip üyesi tarafından el yazısı ile yazılmış bir defterdir. Yönetim kurulu olarak siz de bu kararları kendi karar defterinize el yazısı ya da bilgisayar çıktısı şeklinde yapıştırıp yönetim kurulu olarak imzalarsınız. Toplantıda imzalanan defteri ise muhafaza etmeniz gerekir. Bunlarla ilgili düzenleme KMK md.32' de mevcuttur.