Cevap: İnternet Dolandırıcılığı
Cumhuriyet savcılığına gidip suç duyurusunda bulunun.
Kişilerin olağan üstü durumlar hariç(savcılık veya mahkeme kararı) telefonları dinlenmez veya kaydedilmez.Gerçekten bir dolandırıcılıklar karşı karşıyaysanız elinizde bu durumla ilgili ne varsa(dekont, msj, internet yazışmaları kişinin verdiği bilgiler vb.)savcılığa durumu açıklayan bir dilekçe de yazarak suç duyurusunda bulunun.Belki sonuç almanız ve şahısın bulunması uzun sürebilir.Bulunsa da parayı tahsil etmeniz de farklı bir sureç olur(karşı taraf bu tarz işler yapan bir kimse ise).Benim burdan bu forumu takip eden herkese tavsiyem internetten alışveriş yapıyorsanız aynı şehirden ürün bakın.Bu sayede buluşup ürünü görüp beğenip paranızı vererek risksiz bir alış veriş yapmış olursunuz.Gönderilmeyen kargolarla beraber imitasyon denilen sahte mallardan ya da boş gelen kargo paketlerinden de uzak durmuş olursunuz.Geçmiş olsun.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Cumhuriyet savcılığına gidip suç duyurusunda bulundum. Elimdeki telefon numaralarını, hesap numarasını dilekçemde belirttim. Savcı bey beni Fatih Emniyeti Bilişim Şubesi'ne yönlendirdi. Oraya da ilettim bana verdikleri dilekçe ve üzerinde savcının imzası bulunan evrağı. Garanti bankasından bir şekilde hala hesabın açık olduğunu ve gün içinde hala başkalarına da aynı olayı yaptıklarını öğrendim. Benden sonra 4-5 kişinin daha parasını çekmişler. Telefonları hala açık ve hala yapıyorlar bu dolandırıcılığı. Bende polis bir arkadaşımla irtibata geçtim ve ona da durumu anlattım. Bilişim şubesini arayarak hala hesaptan para çekildiğini ve telefonla dolandırıcılığa devam edildiğini o da bildirdi bilişim şubesine. Ve bilişim şubesi de olayı incelemeye aldı. Çete olasılığı üzerinde duruluyor. Ben elimden geleni yaptım başkalarının da canı yanmasın diye. Yorumlarınız için teşekkürler. Saygılarımla.