Vodofone Döküman Vermiyor
Öncelikle merhaba demek istiyorum tüm herkeze bilmeden bir kusur işler isek sözlerimizde şimdiden özür dilerim.
bundan bir hafta önce vodofone olan telefon hattımı bir başka operatöre taşıdım ve şuanda elime bir ihbarname gelmiş durumda 420 tl lik iki adet faturta borcumun olduğunu idda ediyorlar bukarar yüksek bir borcum olacagını sanmıyorum kesinlik ile ve faturayı alıp yetkili bayilerine başvurduğumda evet borcunuz gözüküyor tutarıda doğru diyorlar ve bu durum üzerine bende kendilerine madem bukadar fatura borcumuz var şahsıma ait faturalar için dökümanımı talep ediyorum sizlerden okadar yüksek miktarda konuşma yapmadım madem bu şekilde borcum var tarafınıza bana dökümanımı çıkartarak beni ikna edebilirseniz ödemenizi yapacağım dediğimde yetkili bayiden aldığım cevap malesef döküman vermiyoruz alamazsınız diye bir cevap aldığımda bu benim en doğal isteğim bir müşteri olarak yasal yollara başvuracağım gerekirse dediğimde karşımdaki şahıs gülümseyerek istediğiniz yere başvuru yapabilirsiniz dedi.
ve bugün elime gelen teblikattaki avukatı arayarak durumu kendisine hizah ettim ve dökümanım elime geçmediği taktirde kendilerine ödemeyi kesinlikle yapmayacağımı icra takibini başlatmalarını istedim.
Şu anda yasal yollardan hakkımı aramak istiyorum bu konuda neler yapabilirim ve böyle bir hakları varmıdır bana ait olan borç için döküman vermemek gibi bu konu hakkında şahsiyetimi aydınlatırsanız sevinirim şimdiden zaman ayırıp ilgilendiğiniz ve okuduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.
Cevap: Vodofone Döküman Vermiyor
İcra takibi başlarsa ilamsız icra olursa itiraz edersiniz icra durur, karşı taraf buna karşılık dava açar ve haksız çıkarlarsa %40 onlar, haksız çıkarsanız %40 siz tazminat ödersiniz.
Ayrıntılı fatura vermek zorunda olup olmadığını bilmiyorum. Ama vodafone genellikle art niyetli davranıyor.
bir kısım da olsa borcunuz olduğunu düşünüyorsanız bu miktarı icra takibi açılmadan bir şekilde yatırırsanız davada kısmı kabul durumu ortaya çıkmaz.
öncelikle vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ediyorum evet bir kısım borcumuz olabilir bunu kabul ediyoruz fakat fatura üzerinde belirttikleri miktar kadar olmadığına eminiz ve o tutarı yinede kabulleniyoruz ama ne üzerine dayanarak faturalandırma yapıyorlar bunu bilemediğimiz için nekadar süre kimler ile görüşmüşüz ıspat ve hakkımız olan dökümü istiyoruz bizlerde görelim ki doğrumuzu veya yalnışımızı daha net bir şekilde görerek bir sorun yoktur diyerek ödemeyi yapalım fakat veremiyoruz dedikleri zaman insanın açıkçası ödeme yapması içinden gelmiyor 14 gün sonra avukat icra takibini başlatıcak ve bir sonuç alamaz isek kesinlikle ödemeyi yapmıyacağımızı kendilerine bildirdik şuanda nasıl bir yol izleyeceğimizi açıkçası bilmiyoruz :)
http://www.btk.gov.tr/mevzuat/yonetm...ci-haklari.pdf madde 5/e fıkrası uyarınca hattınızın dökümlerini alma hakkınız vardır.Bunu firmaya yazılı olarak (iadeli taahhütlü olarak)bildirdiğiniz taktirde dökümleriniz gönderilecektir.Gönderilmediği taktirde http://www.btk.gov.tr/basvuru_ve_sik...ysel/index.php adresinden btk ya şikayette bulunun gereği yapılacaktır.Öte yandan firma hakkında takip başlattığı taktirde itirazda bulunun firma itirazın iptali davası açsa da dökümlerinizi delil olarak mahkemeye sunması gerekecektir.Bilginizolsun
teşekkür ediyorum ilginizden dolayı ayrıca dediğiniz gibi bugün iadeli taahhütlü olarak gönderdim ve bekliyorum tarafıma gelen avukat ihtarnamesinde 07 temmuz 2011 tarihinde aboneliğimizi iptal ettirdiğimiz için 204 tl lik bir fatura yansıttıklarını bildiriyorlar fakat biz haziran ayında gelen yüklü faturadan sonra aboneliğimizi iptal ettirme kararı aldık bunuda dile getirmiş olduk firmaya bir kampanya dahilinde 30 lira fatura gelirken kampanya bitiminde 220 tl fatura gelince tüm müşteriler belkide bizler gibi hatlarını kapatmak isteyebilir şuanda bekliyuruz ne sonuç gelecek firmadan :)