Sahte fatura düzenlenmesi ve açığa çıkan vergi borçu suçludan tahsili
merhaba
iş yerimdeki fatura koçanı bi yakınım tarafından benim haberim olmaksızın alınmış ve saki ben hazırlamışım gibi doldurularak yakınları yüklü miktarda fatura kesmişlerdir. durumu farkedince savcılığa suç duyurusunda bulundum. dava uzun sürdü ama sonuç olarak 5 ay gibi bi komik ceza aldı ve oda ertelendi. neyse türkiyede yaşıyoruz şaşırmadım adalet yok zaten. bu kestikleri faturalardan doğan vergiler bana geldi tekrar avukat tutma imkanı yok nereye ne şekilde bi dava açmam gerekiyoki bu vergilerin suçlular tarafından ödensin.
cevaplayan herkese teşekkür ederim.
Cevap: Sahte fatura düzenlenmesi ve açığa çıkan vergi borçu suçludan tahsili
Ödemek zorunda kaldığınız tutara bağlı olarak genel mahkemelerde maddi manevi tazminat davası açabilirsiniz. Çok emin olmamakla birlikte vergi mahkemesinde dava açılıp verginin iptali ile ödenen tutarın iadesi söz konusu olabilir belki.
Rakamlar büyükse avukat tutmadan bu olaydan kurtulamazsınız. Yiyeceğiniz cezalar öncelikle para cezası olur.. Sonra maliye hakkınızda hapis cezası için Savcılığa suç duyurusunda bulunabilir. Yakınım almış, fatura kesmiş iddialarınızın nasıl ispatlanacağı ayrı bir konu...
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Rakamlar büyükse avukat tutmadan bu olaydan kurtulamazsınız. Yiyeceğiniz cezalar öncelikle para cezası olur.. Sonra maliye hakkınızda hapis cezası için Savcılığa suç duyurusunda bulunabilir. Yakınım almış, fatura kesmiş iddialarınızın nasıl ispatlanacağı ayrı bir konu...
selçuk bey maliyenin bana vergi borcumdan dolayı ne şekilde hapis kararı çıkarttırma yetkisi var. ilk kez duyuyorum böyle bişeyi. eminmisiniz varsa kaynak gösterebilirmisiniz.. nasıl ispatlıcam ceza davası dosyasında deliller mevcut. adli tıp raporu ifadeler vs herşey..
bu cezalar size geldiğine göre ve bunuda epey önce yazdığınıza göre büyük ihtimalle 30 günlük dava açma süresini kaçırdınız. öncelikle vergi dairesine hatanın düzeltilmesi ile ilgili dilekçe vermeniz gerekmekte. ceza davası mahkeme kararınıda ekleyerek duruma görede dava açmanız gerekmekte. dediğiniz gibi faturanız başkası tarafından kullanıldı ve ceza davasında bu ispatlandıysa bu vergiyide kaldırtmanız kolay olur. bilgileri detaylı bildirirseniz yardımcı olurum ancak normal dava açma süresini kaçırdığınız için biraz uzun sürecek bir süreç.
Alıntı:
molyer rumuzlu üyeden alıntı
bu cezalar size geldiğine göre ve bunuda epey önce yazdığınıza göre büyük ihtimalle 30 günlük dava açma süresini kaçırdınız. öncelikle vergi dairesine hatanın düzeltilmesi ile ilgili dilekçe vermeniz gerekmekte. ceza davası mahkeme kararınıda ekleyerek duruma görede dava açmanız gerekmekte. dediğiniz gibi faturanız başkası tarafından kullanıldı ve ceza davasında bu ispatlandıysa bu vergiyide kaldırtmanız kolay olur. bilgileri detaylı bildirirseniz yardımcı olurum ancak normal dava açma süresini kaçırdığınız için biraz uzun sürecek bir süreç.
mahkeme kararı gelmedi ama dava dosyası mevcut.ve davada adli tıp raporuyla ispatlandı.artı faturaları düzenleyen faturaları kardeşine kesmiş ve kardeşine ait olan iş yerinin isminide yazmış daha sonrada kardeşi bu faturalar üzerinden iş yerini sigortalatmış demirbaş olarak göstermiş.
karar neden gelmedi bilemiyorum. hükmün açıklanmasının geri bırakılması gibi bi ifade geçiyo o nedenle olabilirmi