İcra hukuk mahkemesinin yanlış kararı ve yargıtay aşaması
merhaba .
arkadaşlar asıl borçlusu şahsım olan bi dosyada kefillerden biri diğer bir kefile ödediği dekontlar üzerinden icra takibi başlatıyor. hakkında talip başlatılan kişi buna itiraz ederek ilamsız takibi durduruyor.. takibi başlatan ise icra hukuk mahkemesine dava açıyor takibin kesinleşmesi için. mahkeme kararı yazarken öyle bir saçmalamışki tamamen çorba olmuş dosya. şöyleki takibi acan böyle bişeyden bahsetmemesine ragmen mahkemede asıl borçluya yapılan takip davalı tarafından itiraz edilerek düşürülmüştür diye yazılmış. :) yani asıl borçlu benim ama davalı itiraz etmişte takip durmuş gibi. halbuki bana takip yapılmadı.kaldıki ikiside kefil olmasına rağmen farklı yerdelerde asıl borçlu farklı isimlerde geçiyor. avukatım ise farketmemiş klasik bi itiraz dilekçesi gönderek yargıtay aşamasını başlatmış. yargıtaya durumu bildirmek istedim avukatım bu davalarda yargıtayda savunma kabul edilmiyor dedi. ama alenen yanlışlarla dolu bi karar olmuş deli saçması gibi. avukatım oınlar belki farkederler dedi ama bilemiyorum çokta kızgınım avukatıma sizde ne yapabilirim.
Cevap: İcra hukuk mahkemesinin yanlış kararı ve yargıtay aşaması
merhaba tekrar.
uzun yazmışım kimse okumamış bari özet geçiyim
efendim temyiz için yargıtaya giden dosyaya ilave savunma dilekçesi/itirazı yazılabilirmi.(avukat itiraz dilekçesini eksik yazmışta) tşk ederim
Yazıp yollayın zararı olmaz hatta yukarıda yazdığınız hataların fark edilmesini sağlayabilirsiniz.
deneyimli bir avukata başvurdum oda biz yazıp yollarız gerisi kaderine kalmış dedi neticede ayrıntılı bir dilekçe yazıp yolladık ve gönderdik inş. farkederler.