Beni Kızlarımı Babadan uzaklaştırmakla suçluyorla
Benim eski eşimden ikiz kızlarım var. Boşandığımızda 1 yaşındalardı şimdi 5.
eski eşim boşanmadan 6 ay sonra evlendi. Boşandığımızda aynı ilde oturuyorduk ve yazın 1 ay görüşmr günü vardı. ve başka bir ibare yoktu ayrıca iştirak nafakasıda yoktu. Ancak evliliği ve farklı ile taşınmasından dolayı durum değişikliği nedeni ile iştirak nafakası talebi ve görüşme günlerinin yeniden tahsisi için dava açtım. 1 yıl sonunda iki kızıma 300 tl nafaka ve yazın 15 kışın 7 gün ayrıca şeker bayramında 2 gün gçrüşme verildi. ancak o tarihten sonra eylül ayında, şubat ayında, yine iki yıl üst üste nisan aylarında bulundukları görüşme talebine olumlu yanıt vererek görüştürdüm. kışın 7 günü 10 gün dediler tamam dedim. bu yıl temmuz ayında işten ayrıldıgı için şeker bayramında gelemeyeceğini belirrtti ve 15 gün değil 18 gün talep etti. bende tabi dedim ancak şeker bayramına program yapacağım ya gelip almak istersen dediğimde aramızda bir kağıt yazarız fikri oluştu. ancak ocak ayına kadar görüşmemelerinin doğru olmadığını düşündüğümden kendisine isterse arada görüşürsünüz ifadesini kullandım. ancak 10 gündür facebook ta yeni hanımı tarafaından br takım sözlü saldırılarla suçlamalara maruz kalıyorum yasalarla annelik yapmakla annelik vasfına sahip olmamakla ruh hastası olmakla suçlanıyorum. kendi sayfasında bir takım oylamalar yapıyor vs.
şimdi yasal hak olan günlerde gürüştürüyorum ekstra görüşmelere iştirak ettiriyorum.(farklı illere kendim götürdüm 3 kez) bu durumda herhangi bir suçum var mı? bu haksız itham ve psikolojik saldırılara ithamlara karşı benim yapabileceğim bir şey var mı?
Cevap: Beni Kızlarımı Babadan uzaklaştırmakla suçluyorlar.
Anlattıklarınızdan yola çıkarak sizin kusurunuz olmadığı ortaya çıkıyor. Aksine eski eşiniz üzerine düşenleri layıkı ile yapamamış gibi de bir durum var. Eski eşinizin yeni eşinin facebook ortamınbda yaptıklarını dijital olarak sürekli kaydedin. Çocuklarınızı farklı illere götürdüğünüzü ve babaları ile görüştürdüğünüzü yazmışsınız. Bu tarihleri ve var ise otobüs biletlerini saklayın. Mümkünse kızlarınız ile babalarının bu bahsettiğiniz il dışı görüşmelerini fotoğraflayın.
Olurda hakkınızda velayet ile ilgili bir dava açılacak olursa bunları mahkemede delil olarak kullanırsınız. Şu ana kadar anlattıklarınız itibari ile korkmanız gereken bir durum yok
Geçmiş olsun..
İyi akşamlar Abdullah Bey. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ucakla İstanbula götürdüm şahitlerim var. araba ile izmire iki kere götürdüm yine şahitlerim var. belgeler yok ama bilen gören insanlar var. çok çok teşekkürler ilginize.