-
Boşanma problemi
Aşağıdaki soru bir yakınma ait cevaplandırırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.
ben 19 yıllık evliyim....17 yaşında bir oğlum var...eşim çalışıyor..devlet memuru. bende devlet memuruyum..
benim adıma kayıtlı 2 apartman dairemiz var. eşim adına bir araba kayıtlı...geçimsizlik nedeni ile ben ikamet ettiğimiz evden ayrılmak istiyorum. yani bana ait diğer evde yaşamak istiyorum... eşim şuanda boşanmaya yanaşmıyor... ayrı yaşamak için mahkeme kararı almak benim için ne kadar avantaj veya mahkeme kararı almadan ayrı yaşamak ne kadar dezavantaj getirir. ayrılık için evlerden birini vermek istiyorum ama yinede anlaşma sağlayamıyoruz...ben boşanmak istiyorum. çok fazla sorunla uğraşmak istemiyorum...ama bunun içinde iki evi birden istemesine de sessiz kalamam... ben diğer eve taşınıp orada yaşamaya başlarsam ve de eve yeni eşya alsam bu benim yaşadığım ev üzerindeki
hakları ne olur... selamlar..
-
Diğer eve taşınırsanız eşiniz kesinn boşanma sebeplerinden terke dayanarak sizden boşanabilir ve kusurlu olan taraf siz olursunuz.
Boşanmanız haklı bir nedene dayanmıyor ve eşiniz de boşanmak istemiyorsa boşanmanız düşük bir ihtimal görünüyor. Ayrı yaşama kararını da hakim boşanmayı engellemek amacıyla insanların kendi başlarına yaşayıp daha sağlıklı düşünmesi için vermektedir.Siz herşeyden önce boşanmak için geçerli bir neden bulmalısınız.
-
İlginize çok teşekkür ediyorum iyi çalışmalar.