Cevap: Telefonda Tehdit..!
iyi günler
İlk olarak yapmanız gereken; yaşamınıza yönelik yakın bir tehlike söz konusu ise davanın görüldüğü mahkemeden veya savcılıktan bu konuda tedbir alınması için talepte bulunabilirsiniz.
1-) Tutuklu yargılanma belli ve özel şartlara tabidir.
2-) Ayrıca siz her ne kadar şikayetçi olmuş ve Savcı gerekli şüpheye ulaştığından dolayı kovuşturma aşamasına geçilmişsede Suçluluğu ispatlanıncaya kadar herkes masumdur ilkesi (Masumiyet Karinesi) gereğince husumetli olduğunuz şahıs kanun nazarında halen masumdur.
3-) Tehditten dolayı tazminat isteğiniz ile ilgili Cezadavası Tazminat davası açabilmeniz için bekletici sorun niteliğindedir.Bu konuda verilmiş yargıtay kararları mevcuttur.
4-) Güvenliğiniz konusuna gelince gerek C.savcılığına gerekse bulunduğunuz ilin veya ilçenin Valilik Kaymakamlık EmniyetMüdürlüğü Kurumlarından bir tanesine korunma talebinde bulunabilirsiniz.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Sercan bey eski telefon numaramı bile kullanamıyorum. Savcılığa dedimki ben eski numaramı kullanmak istiyorum ne yapmalıyım dedim. Bana dediği şey şu ; Numaranı değiştir kullanmaya devam et. Yani olayın en basitine kaçmak değilmidir bu ? Benim hürriyetime yapılan bi saldırı değil midir.? Yakın bir tehlike derken evimi bildiğini söylüyor ama ne kadar doğru bilinmez. Telefonda bu sözleride geçiyor. Kayıtlarda da mevcuttur. Ailem tedirgin bi halde evin tek oğluyum dışarı bile çıkarken dikkatli ol dışarda diyorlar ve psikolojim berbat bi halde. Savcılıktan tedbir almak için nasıl talepte bulunurum ve beni tehdit eden kişi sanırım dışarda rahat rahat dolaşıyor öyle mi ?
Her tehdit davasında, şahıslar mahkum bile olmadan tutuklansa dışarda adam kalmazdı.Ülkede sayısız dava sayısız şüpheli ve gene sayısız bu davaların birbirine husumet besleyen tarafı var.Arkadaşım hamama giren terler demiş atalar.Madem karşı tarafla böyle bir dava ve mücadeleye giriştin hiç terlemeden bu işi atlatman mümkün değil.Hukuki yollar içinde bütün haklarını sonuna kadar kullan.Atalarımızın havlama ve ıssırma üzerine olan sözünüde hatırlatırım sana.Kolay gelsin.
Av. Sercan , hkogrencisi , Bill187 cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Sercan bey ben korunma talebinde bulunursam duruşma gününde ben adliyeye kimle gideceğim ? bir polislemi yani bu işler nasıl oluyor.
Sevgili arkadaşım Şikayette bulunan müşteki olarak ilgili mahkemeye dilekçe ile başvurman halinde sana barodan ücretsiz bir avukat tayin ederler.Bu dilekçeyide herhangibir dilekçeciye yazdırman mümkündür.
Bu avukat sana gerekli olan her konuda yardımcı olucaktır.
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
Kolluk ekiplerince duruşma gününde korunabilirsiniz. Ayrıca duruşma gününe kadar tehditler deva ederse her gelişmeyi mahkemeye veya polisi bildirmenizi öneririm.