Website Yazılımı Konusunda Bilgilerinize İhtiyacım Var
Merhaba değerli hukuki.net forumu kullanıcıları.
Yaklaşık olarak 2 ay önce bir projemiz için websitesi yazılımı yaptırmaya karar verdik. İnternet üzerinden yaptığımız araştırmalar sonunda freelance çalışan birisiyle tanışığ 1750 TL karşılığında işi yapması için anlaştık. Paranın ilk taksidi olan 750 TL'yi bir hesaba havale etmemizi istedi ve oraya havale ettik. Kalan kısmını da iş bitince ödeyecektik.
Bu konularda acemi olduğumuz için fatura veya herhangi bir sözleşme mevzusu açılmadı. İş bize 20-30 gün içerisinde teslim edilecekti fakat hem bizden hem karşı taraftan kaynaklanan sorunlar nedeniyle işin bitme süresi 2.5 ay sürdü. Tabi biz bittiğini sanıyorduk ama iyice inceleyince ve siteyi kullanmaya başlayınca bir sürü eksik olduğunu gördük.
Yazılımcı kişi bize yaptığı işi gösteriyor bizde oldu yada olmadı diye talimat veriyorduk ama gözden kaçırdığımız çokşey olmuş. Şimdi kendisinden yardım istediğimizde bize ben size eksiksiz olarak teslim ettim. Sorunlar sizden kaynaklı deyip işin içinden çıktı.
Şuan can alıcı noktalarda hatalar var ve ben siteyi kullanamıyorum. Şirketimizi de bu site üzerine kurmuştuk ve ne yazıkki iflasın eşiğine geldik.
Paranın tamamı yazılımcıya ödendi ancak yazılımcının soy ismi konusunda bir bilgimiz yok. İlk ödeme Diyarbakır Akbank şubesi'nde bir kişi adına havale geçildi 2. ödeme de şans oyunları sitesi hesabına ödeme geçildi. Bu arada site bittiğinde yapılması için anlaşılan flash bannerları da teslim etmedi bize.
Yapmam gerekenler konusunda siz değerli bilgi sahibi arkadaşlarımdan/büyüklerimden yardım istiyorum. Beni aydınlatırsanız size minnettar olurum.
Manisa ilinde ikamet ediyorum ve sorunu sonuçlandırabilecek kişileri yerinde ziyaret edebilirim.
Cevap: Website Yazılımı Konusunda Bilgilerinize İhtiyacım Var
Açıkçası bu hataları sizin belirtilen sürede şahsa dönüş yaparak belirtmeniz gerekli diye düşünüyorum. Ancak savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz tabi ortada suç olarak belirteceğiniz ne var onu da tam anlamış değilim. Geçmiş olsun.