İşime istifamı verdim ve bana herhangi bir dönüş yapılmadı
Merhaba Arkadaşlar,
İşimden 19-07-2011 tarihinde, istifamı noter huzurnda ve elden vermiş bulunmaktayım. istifamda İstifamın kabulünü ve ihbar süremin belirtilmesini arz ettim ama bana herhangi bir dönüş yapılmadı ve suan bana işten çıkabilirsin diyorlar ve ben onlara istifa dilekçemde, istifamın kabulunu ve ihbar süremin belirtmesini istedim. bana dedikleri biz bunu veremiyoruz. bununla ilgili ne yapmalıyım. kime basvurmalıyım. cunku ıs yerım de daha öncede cıkan arkadaslar aynı sorunla karsılastılar ve onları gönderıp arkasından istifayı gec devreye alıp, sankı işe gelmiyor gibi tutanak tutup dava actılar. bu duruma dusmemek için ne yapmalıyım.
Saygılarımla,
01.06.2010 tarihi itibariyle başlamış olduğum 'Satış Temsilciliği' görevinden 19.07.2011 itibariyle Aile ve Maddi sebebler yüzünden ayrılıyorum. İstifamın kabulünü ve ihbar süremin belirtilmesini arz ederim.
Firmanızda çalıştığımız sürenin hem kariyerim, hem de kişisel ve profesyonel gelişimim açısından çok faydalı ve verimli olduğunu belirterek, teşekkür etmek isterim. Çalıştığım süre içinde, ben de firmanıza olumlu katkılarda bulunmayı başardığımı umuyorum.
Cevap: İşime istifamı verdim ve bana herhangi bir dönüş yapılmadı.
İhbar süresi bellidir, işverenin belirtmesine gerek yok ki...
Noterde yazıldığı tarih belli, çıkacağınız tarihte belli...sanırım 2 hafta ihbar süresi..
Ne sorun olabilir ki....
Cevap: İşime istifamı verdim ve bana herhangi bir dönüş yapılmadı.
İhbar süresi belli , fakat çalışılmış olunan süreye göre değişiklik göstermektedir.
Çalışmanız
6 ay ve daha az ise 2 hafta
6 ay -1,5 yıl arası ise 4 hafta
1,5-3 yıl arası ise 6 hafta,
3yıldan fazla ise 8 haftalık ihbar süreniz vardır.
Bu süre içinde günlü 2 saat ücretli iş arama izniniz vardır .
2 haftalık ücretli izne hak kazanmış oluyorsunuz 1 yılı aşan çalışmanız nedeniyle. Kullanmadıysanız bu süreye ait ücretin de ödenmesi gerekir çıkışta.
İşyerinizin bahsettiğiniz taktiğine karşı,
noterden bir ihbar gönderip, sözleşmenizi feshettiğinizi, bunu 19.07.2011 tarihinde dilekçe ile kendilerine bildirdiğinizi,
günlük iki saat olan iş arama izinlerinizi topluca xxx tarihleri arasında kullanacağınızı belirtebilirsiniz.