Çekişmeli davada haklıyım sonuç ne olur?
Merhaba arkadaşlar,7 aylık evlliyim amcamın kızı ile ailelerin isteği doğrultusunda evlendik.ben isteyerek kabul ettım ama bana onunda ıstedıgını soylerek kandırdılar,meğer o da hiç istememiş gelinlik giyene kadar annesine vazgecelım demiş ama nasıl bır anneyse olmaz olmaz diyip defalarca reddetmiş (4yıl nişanlılık suresınce de kız annesıne soylemıs ıstemıyorum dıye) ama dinlememişler.amca cocugu oldugumuz ıcın aramızda bır sey gecmedı sonradanda yazdıgı gunluklerde bunları ıtıraf ettıgını gordum yetmez gıbı ınternette mılletle chatlesmelerını goruntuledım.durumu konustugumuzda ıstemedıgını yuzume karsı ıtıraf ettı.ama ailesi devreye gırınce ıstıyorum dıyor ailesinden korktugu ve bu olanlar duyulacak dıye.istiyorum ayagına yatıyor,ama en cok bosanmayı o istiyor ailesine karsı konusamıyor.
şimdi ben buna karşı çekişmeli dava acmak istiyorum ama ailesi davayı uzatmak icin elinden geleni yapacak ben elimdeki delilleri goruntulerı sunarak bu işi kestirmeden bitirebilirmiyim ?
Cevap: Çekişmeli davada haklıyım sonuç ne olur?
Davanın seyiri ile ilgili kimse bir sey diyemiyor mu ?
Hiç bir çekişmeli boşanma davası kısa sürede bitmez. Hele ki siz eşinizin size karşı sadakatsız olduğunu(internette milletle chatleşmelerini gördüm demişsiniz.) iddia edeceksiniz. Sadece elinizdeki deliller yeterli olmayacaktır. Diğer başka deliller ve tanık ifadeleri ile de bu iddianızı desteklemek ve ispat etmek zorundasınız. Süre en az 2 yıl ( en iyimser tahminle ) olacaktır.
İddialarınızı ispatlayamazsanız kusurlu duruma düşersiniz.
Birde bu "ayağa yatmak" ne demek bunu anlayamadım.
kendisi beni ailesinin zoruyla kabul etmiş defalarca ailesine bunu soylemıs ama ailesi dinlememis bunu bana kendisi yüzüme söyledi beni zorla sana verdıler diye ama ailesi onun bu dedıklerını kabul etmıyorlar hala o istiyormus da ben ıstemıyormusum hal buki bunu yuzume dedığı gibi günlüklerinin her satırında beni istemediğini benden nefret ettiğini dile getirmiş hem nisanlılık döneminde hemde evlendikten sonra. bu durumda ben nasıl bir dava acmalıyım
ilginizden ve yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim