Yürütmeyi Durdurma Red Kararına İtiraz Hakkında farklı bir sorum var
benim sorum şu:
2 ay önce mersin valiliğine idari dava açtım. Fakat ben izmirde yaşadığım için dava dosyamı izmir idare mahkemesine vermiştim ve onlarda 6 gün sonra mersin 2. idare mahkemesine gönderdiler ve böylece davam açılmış oldu. yani izmirdeki idare mahkemesini dava dosyamı "mersin idare mahkemesine göndermeleri için" bi nevi aracı olarak kullandım. buraya kadar sorun yok.
az önce mahkemeyi aradım dava durumumu öğrenmek için ve YD red kararı verilmiş halbuki emsali olan bir davaydı.neyse.. YD red kararı sanırım haftaya elime ulaşır ve 7 gün içinde itiraz edeceğim fakat ben bu itirazı yine mersine gitmeden izmirdeki bölge idare mahkemesi -yada danıştay herneyse- aracılığıyla yapsam olur mu? eğer öyle oluyorsa ben itirazımı 2. günde izmirdeki mahkemeye verdim diyelim. ama mersine 8. günde ulaştı.. itirazım geçersiz mi oluyor?
umarım sorumu anlatabilmişimdir. bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim çünkü kafama takıldı
Cevap: Yürütmeyi Durdurma Red Kararına İtiraz Hakkında farklı bir sorum var
YD kararı size tebliğ edildikten sonra itiraz dilekçenizin başlığına Adana Bölge İdare Mahkemesi'ne sunulmak üzere İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığı'na yazarak İzmir'deki İdare Mahkemesi'ne harç ve posta masraflarını ödeyerek teslim edersiniz ve mahkemeden dilekçenizin kayıt tarih ve sayısını gösteren imzalı ve mühürlü, pulsuz bir alındı kağıdı alırsınız. Bu alındı kağıdındaki tarih sizin YD itiraz tarihiniz olur. Dilekçenizle ilgili sonraki sorumluluk mahkemelerin kendi sorumluluğudur.
Cevap: Yürütmeyi Durdurma Red Kararına İtiraz Hakkında farklı bir sorum var
Alıntı:
Çobanoğlu rumuzlu üyeden alıntı
YD kararı size tebliğ edildikten sonra itiraz dilekçenizin başlığına Adana Bölge İdare Mahkemesi'ne sunulmak üzere İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığı'na yazarak İzmir'deki İdare Mahkemesi'ne harç ve posta masraflarını ödeyerek teslim edersiniz ve mahkemeden dilekçenizin kayıt tarih ve sayısını gösteren imzalı ve mühürlü, pulsuz bir alındı kağıdı alırsınız. Bu alındı kağıdındaki tarih sizin YD itiraz tarihiniz olur. Dilekçenizle ilgili sonraki sorumluluk mahkemelerin kendi sorumluluğudur.
teşekkür ederim