Kusursuz parçanın değiştirilerek bedelinin ödettirilmesi
aracımı marşı bazen alıyor bazen almıyor şikayeti ile sevise götürdüm. servis bana önce tespit yapılacağını araç yaptırılmaz ise tespit bedeli olarak 70 tl alınacağını söyledi.tespit yapıldı ve arızanın dinamoda ücretinin 316 tl olduğu ancak ellerinde olmadığı sipariş edileceği söylendi. ertesi gün aracın tamam olduğu söylendi fatura kesildi ancak aracı teslim ederken dahi sorun tekrar etti ve çalıştıramadılar tekrar servise aldılar 20 dakika sonra sorunun yeni takılan parçada olduğunu test ettiklerini aynı parçadan 2 adet sipariş edildiğini diğerini taktıklarını sorunun hallolduğunu söylediler tekrar aracı kontrol etmeye gittiğimizde araç yine çalışmadı tekrar servise aldılar yaklaşık 2 saat sonra sorunun çözüldüğü söylendi ne yaptıklarını sorduğumda gevşek vidalar olduğunu sıktıklarını sorunun bir daha yaşanmayacağından emin olduklarını söylediler peki o zaman dinamoda sorun olmadığı apaçık değil mi dediğimde dinamonun arızalı olduğunu söylediler ve parayı aldılar.sökülen dinamo ise elimde ben bu gelişmeler karşısında dinamonun arızalı olmadığına inanıyorum. Bu durumu tespit etmek ve eğer haklı isem paramı geri almak için hangi yoldan gitmeliyim ?
Cevap: Kusursuz parçanın değiştirilerek bedelinin ödettirilmesi
Hukukcu arkadaşlar servislerde sadece gevşek vidaların sıkılması ile hallolacak bir arıza için bilinçsizce parça değiştirilmesi karşısında yapacak bir şeyim yok mu acaba ? Servisler bu kadar özgür mü ?
Öncelikle elinizdeki parçanın gerçekten sağlam olduğuna dair başka bir servisten onay almanızı tavsiye ederim, devamında hukuki yolları araştırmanız daha sağlıklı olacaktır.
Alıntı:
yunusemregencturk rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle elinizdeki parçanın gerçekten sağlam olduğuna dair başka bir servisten onay almanızı tavsiye ederim, devamında hukuki yolları araştırmanız daha sağlıklı olacaktır.
Başka bir servis böyle bir onay verir mi ? Bunun bir müracaat şekli var mı? Veya onay vermek istemez ise ne olacak?