Senelik izin gec verdikleri için rapor aldım ve işten çıkarıldım
Merhabalar özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığım köklü bir şirkette yaklaık 1 yıldır calısıyordum.Senelik iznim istediğim tarihte verilmedi.Haziran ayının 5. gününde senem dolmasına ragmen ve daha oncede sirket müdürü ile hazıran 5'inde izne çıkmam grektiğini soylemiş olmama ragmen iznimi temmuzun 10'unda verdiler.Bende bu suret ile doktordan rapor aldım 10 günlüğüne.İşlerimi hallettim.Rapor tarihi bittikten sonra ise iş yerim beni keyfi rapor almak ile suçlayıp işten cıkardı.Ama ben onlara senelik iznimi soylediğim tarihte kullanmak zorunda oldugumu soylemiştim.Sizlere sormak istediğim ben bu durumda işe geri dönüşüm için mahkemeye basvurabirmiyim?Yada başvurduğum taktirde nasıl bir sonuc alabilirim?Lütfen yardımcı olunuz...Günlerdir bunun ile uğraşıyorum
Cevap: Senelik izin gec verdikleri için rapor aldım ve işten çıkarıldım
soruma en acil bir şekilde cevap verecek birine ihtiyacım var...Cok magdur oldum ve yanıtlanmıyor sorum lutfen yardımcı olun....:alala
HAk kazandığınız iznin ne zaman kullanılacağı işverenin yönetim haklarındandır.
5haziran için izin kullanmak istediğinizi yazılı olarak belirtmişseniz ve 10temmuzda izin kullanabileceğiniz size yazılı olarak belirtilmişse, 5haziranda 10günlük raporunuz sizi de o raporu düzenleyen hekimi de zor durumda bırakabilecektir.
Yazılı olarak iznim için hiçbir belge vermedim.Sadece sözlü olarak izin tarihimi dile getirdim.Ogrenmek ıstedıgım şu;İş mahkemesine verdiğim taktirde işe geri dönüşüm mümkün olma olasılığı nedir?Bir ikincisi ise rapor aldım diye şirket beni işten cıkarmış olmasına ragmen 1 senelık tazmınatımı verirmi?
Not:Şirket ile senelik izin hakkında hiçbir yazılı belgem yok.İzin dilekçem yok.Sadece sözlü olarak ricam var.Bunların dısında bır belge veya evrak yoktur.İzni istediğim tarihte vermeyince rapor aldım bende.