Cevap: Vize talebine ikinci red
Biliyorsunuz vize verme yetkisi ilgili konsoloslukta, sizin dosyanizi elinde bulunduran zat-i muhteremin psikolojisiyle direk alakalidir. Cani isterse vize verir istemezse vermez, o anki ruh durumu nasilsa oyle karar verir. Turist vizesi icin basvurdugunuzu varsayarak geri donmeyeceginize ikna olmamis olabilir. Diger schengen ulkeleri ile ilgili sorunuzu arastirip bilgi aldigimda yazarim, gecmis olsun..
Cevabınız için teşekkür ederim. Evet, turistik vizeye başvurmuştum, evraklarım da en azından ikinci başvurumda maddi durumumun yeterliliğini de iyi belgeler şekilde tamdı. O kişinin psikolojisine bağlı olduğuna katılıyorum, çünkü çok değişik vakalarla karşılaşıyorlar, kafaları da ister istemez o şekilde çalışıyor, kurcalayan en ufak bir nokta gördüklerinde de red veriyorlar. 15 günlük kültürel bir kampın davetiyesi de vardı, fakat "workcamp", çalışma kampı ifadesi yer alıyordu, work'ü görüp çalışmaya gidiyor oludğuma kanaat getirmiş bile olabilirler diye düşündüm. Nantes'e itirazımı yapacağım, bir sonuç çıkacağını da zannetmiyorum. Esas endişelendiren, evet, diğer schengen ülkeleriyle ilgili iddia. Yakınlarda başvurmayı zaten düşünmüyorum, ömrümü bitirdi vize stresi, fakat daha sonra bir Roma'yı bir Atina'yı görememe olasılığı ürkütüyor.
Evet arastirdim. Simdi bir schengen ulkesi red verdi ise, diger ulkelerde red verecek diye bir kural yokmus. Ancak bir ulke red verdiyse digerlerinin de red verme olasiligi artiyormus. Dediginiz gibi bu kampin davetiyesi bile kafalarini karistirmis olabilir. Hem calismaya gidiyor hemde turistik vize talep ediyor diye dusunmus ve bu nedenle belgelerin seyahat amacini yansitmadigini dusunmusler. Ya kamptan duzgun bir davetiye yada durumu aciklayan bir niyet mektubu yazabilirsiniz konsolosluga.
Yada kampa odediginiz veya odeyeceginiz faturayi da ekleyebilirsiniz
Cevabınız ve araştırmanız için çok teşekkür ederim. Vizenin ikinci red tarihiyle gidiş ve kamp başlangıç tarihi arasında 1-2 gün gibi çok az bir zaman kaldığı için tavsiyelerinizi yerine getiremedim ve güzel memleketimizin berrak ve yeşil bir koyunda bir çadır kampında vize stresini ve senenin yorgunluğunu giderme yolunu tercih ettim. Kurum davetlerinde bile bu tür sorunlar yaşadığımıza göre, kişi davetlerinde hayli hayli yaşayacağımız "Tanıdığı var, oraya yerleşecek" muamelesini de göz önünde bulundurarak bundan sonra, o da ancak seneye düşündüğüm Akdeniz memleketleri ziyaretimi ve dahi tüm turistik vize gerektiren seyahatlarimi mümkün olduğunca tur satın alarak yapmanın daha iyi olduğu, hatta çok istemedikçe Schengen ülkelerine ayak basmayıp vizesiz girilebilen bir çok ülkeyi görmenin harika bir fikir olduğu düşüncesinin de ağır bastığını bildiririm. Saygılarımla.
En guzelini yapmissiniz. Eminim dinlendirici olmustur. Ancak avrupa'yi gormekten imtina etmeyin. Turla birlikte basvuru yapildiginda daha kolay vize alinabildigini dusunuyorum. Kolay gelsin