Kararname üzerine doğan müracaat hakkında süre
Yürürlüğe giren bir kararname ile düzenleme yapılarak yeni bir idari yapı oluşturuldu, yeni kadro ihdas edildi. Benim de bu kararnamenin yürürlüğe girmesiyle bu düzenlemeden yararlanmak için idareye bireysel müracaat hakkım doğdu. Bunun için belli bir süre var mıdır? 60 günlük süre burada geçerli midir? Saygılarımla...
Cevap: Kararname üzerine doğan müracaat hakkında süre...
Yeni Kararnameyle beraber idareye ne için ve nasıl bir müracaat hakkınız oluştu acaba?
Ben A kadrosundayken ayrıldım. Sonra boş olan A kadrosuna yeniden atanma istemimle ilgili Danıştay'da davam sürerken, A kadrosunda görev alanların başkaca bir işleme gerek kalmaksızın B kadrosuna atanacaklarına dair kararname çıktı. A kadroları iptal oldu. B kadroları ihdas edildi. Dolayısıyla kararname gereği yeniden müracaat hakkım doğdu (veya doğar mı ve bunun için süre var mı?)
Kararname ile A kadroları iptal olmuş, siz hangi kadro için müracaatta bulunacaksınız ki?
Boş olan B kadrosuna atanmak için yeni bir müracaatta bulunmayı düşünüyorum. B kadrosuna müracaat edilecek kurum da değişti. Bu arada iptal kararları geriye yürüdüğünden daha önceki A kadrosuna atanma istemimle ilgili davamın bu süreçten etkilenmeyeceğini düşünüyorum.
Şimdi ne kadrosundasınız ki? Davayı kazanırsanız zaten B kadrosuna atanmanız gerekir.
Alıntı:
Çobanoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi ne kadrosundasınız ki? Davayı kazanırsanız zaten B kadrosuna atanmanız gerekir.
Sayın çobanoğlu'nun bahsettiği gibi davayı kazanırsanız A tipi kadroya atanırsınız fakat A tipleri artık B ye döndüğünden idare makam kazandığınız(kazandığınızı varsayarak) davaya mükabil sizi B tipine geçirecektir.