Cevap: Ücret ve Diğer Alacaklar
bir avukata danışmanız yararlı olacaktır. Dava açılması icap edebilir.
Daha detaylı olabilirseniz çok yararlı olacak bakanlık sorunu çözebilirmi kesinlikle dava açmalımıyım ?
Bakanlık müfettişleri yaptıkları incelemeyle belirttiğiniz durumu tesbit eder,
işvereninizin ücretlerinizi ödemesi gerekitiği yönünde bir sonuç çıkarsa, bunu işverene de bildirir, size de.
Sonrasında işverenin ödememesi durumunda, iş mahkemesinde dava açarak haklılığınızı ıspatlamanız gerekir.
Bugün itibariyle noterden firmaya alacaklarımın ödenmediğini 7 gün içinde ödenmemesi halinde dava açacağımı bildirdim sizce ne derece katkı sağlar alıcaklarımı tahsil etmeme ?
merhaba
Firmaya çektiğim protesto neticesinde 7 gün süresi dolmadan bir ücret yatırıldı bu alacaklarımın 5/1 yapmıyor neye istinaden bu şekilde bir ücret yatırılmış olabilir bundan sonra izlemem gereken süreç nedir ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İşvereninize sormadınız mı yatırılan miktarın neye karşılık geldiğini?
Eksik yatırılan kısım için noterden ihtar+ iş mahkemesinde dava derim nben :)
Sordum bir cevap alamadım erdoğan bey ben firmayı avukata versem herhangi bir masraf ödermiyim ayrıca ihtar çekmiştim tekrar ihtar a luzum varmıdır ? Maaşım asgaridan gözüktüğü için sgk da o yüzden bu şekilde bir ücret yatırmış olabilirlermi ?
Ücretsiz adli yardım şarttlarını sağlıyorsanız , baro tarafından bir avukat görevlendirilebilecektir , bunun dışında avukatınızla anlaştığınız vekalet ücretini her halukarda siz ödersiniz.
Avukatlardan konu hakkında yardım almam mümkün mü ?